Current Affairs Quiz – December 29 2020

Current Affairs Quiz – December 29 2020

Current Affairs Quiz – December 29 2020. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2020 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. International Day of Epidemic Preparedness is observed on_____________.
a) December 24
b) December 28
c) December 27
d) December 04

Click here to View Answer
Answer c) December 27. The first International Day of Epidemic Preparedness was celebrated by the United Nations on December 27, 2020. The day is being celebrated to facilitate exchange of information, transmission of scientific knowledge and exchange best practices regionally, locally, and internationally.

2. India’s First Pneumonia Vaccine has launched by_______________.
a) Serum Institute
b) Biocon
c) MyLab
d) GSBPL

Click here to View Answer
Answer a) Serum Institute.

3. The Serum Institute of India recently unveiled the first indigenously developed Pneumococcal Vaccine called _________.
a) Pneumoco
b) Pneumosyl
c) Pneumovax
d) Pneumosil

Click here to View Answer
Answer d) Pneumosil. The vaccine was launched by the Union Health Minister Harsh Vardhan.

4. ‘Luke Harper’ who passed away, is associated with____________.
a) Former Wrestler
b) Pop Singer
c) Environment Actvist
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Former Wrestler. He wrestled under the names Luke Harper and Brodie Lee and performed for World Wrestling Entertainment (WWE) as well as All Elite Wrestling (AEW).

5. Anshu Malik won silver in Serbia, is associated with___________.
a) Swimming
b) Wrestling
c) Boxing
d) Golf

Click here to View Answer
Answer b) Wrestling. The 19-year-old won a silver medal in the women’s 57kg category to claim first international medal of the tournament for the country. She lost to Moldova’s Anastasia Nichita 5-1 in the final.

6. INS Sindhuvir submarine which was handed over by the Indian Navy to which nation?
a) Indonesia
b) Myanmar
c) Bhutan
d) Bangladesh

Click here to View Answer
Answer b) Myanmar. which was handed over by the Indian Navy.

7. Sir Garfield Sobers award for ICC Male Cricketer of the Decade and ‘ICC Men’s ODI Cricketer of Decade’ have been won by_____________.
a) MS Dhoni
b) Jasprit Bumrah
c) Virat Kholi
d) Rohit Sharma

Click here to View Answer
Answer c) Virat Kholi.

8. Which nation is planned to set up a Nuclear Reactor in moon by 2026?
a) Russia
b) India
c) China
d) USA

Click here to View Answer
Answer d) USA. In early 2021, the US Department of Energy in collaboration with NASA intends to solicit industry design proposals. It also got an impetus with a recent White House directive.

Leave a Comment