Current Affairs Quiz – December 28 2021

Current Affairs Quiz – December 28 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2021 PDF and Current affairs quiz PDF .

Current Affairs Quiz


1. Which Indian state launched “Meendum Manjappai” Scheme?
a) Kerala
b) Karnataka
c) Tamil Nadu
d) Telangana

Click here to View Answer
Answer c) Tamil Nadu. This public awareness campaign on the use of the ‘yellow’ cloth bag, or ‘manjapai’ in Tamil, aims to encourage people to return to using this eco-friendly bag instead of plastic bags.

2. Who won National Billiards Title 2021?
a) Babar Masih
b) Sourav Kothari
c) Pankaj Advani
d) Aditya Mehta

Click here to View Answer
Answer c) Pankaj Advani.

3. Which state won Vijay Hazare Trophy 2021?
a) Himachal Pradesh
b) Tamil Nadu
c) Kerala
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer a) Himachal Pradesh. Himachal Pradesh won the Vijay Hazare Trophy for the first time by defeating Tamil Nadu in the final by 11 runs.

4. Who has been honoured with the Global Environment and Climate Action Citizen Award 2021?
a) Viral Sudhirbhai Desai
b) Dhruv Sitwala
c) Mayank Agarwal
d) John Sampath

Click here to View Answer
Answer a) Viral Sudhirbhai Desai. He is an industrialist from Surat, who is popularly known as the Greenman or green man of Gujarat.

5. According to Centre for Economics and Business Research (CEBR), Indian economy will become the world’s ________ largest by the year 2031.
a) First
b) Second
c) Third
d) Fourth

Click here to View Answer
Answer c) Third. In the year 2022, India is set to regain its sixth position in World Economic League Table (WELT) from France, as per CEBR.

6. Who has been named new chairman of Yamaha Motor India Group?
a) Eishin Chihana
b) Motofumi Shitara
c) Changying Bohai
d) Dingbang Daiyu

Click here to View Answer
Answer a) Eishin Chihana.

7. Which Bank has been named under ‘Most Innovative Best Practice’ at the coveted Confederation of Indian Industry (CII) Digital Transformation Award 2021?
a) HDFC Bank
b) Axis Bank
c) ICICI Bank
d) SBI

Click here to View Answer
Answer a) HDFC Bank.

8. __________ has launched India’s first health locker integrated with Ayushman Bharat Digital Mission (ABDM).
a) Infosys
b) Docprime tech
c) TCS
d) Wipro

Click here to View Answer
Answer b) Docprime tech.

9. Earth observation satellite named “Ziyuan-1 02E” has been launched by __________.
a) Russia
b) Japan
c) South Korea
d) China

Click here to View Answer
Answer d) China.

Leave a Comment