Current Affairs Quiz – December 26 & 27 2021

Current Affairs Quiz – December 26 & 27 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2021 PDF and Current affairs quiz PDF .

Current Affairs Quiz


Current Affairs Quiz – December 26 & 27 2021

1. Which Indian State organized World Sangeet Tansen festival?
a) Karnataka
b) Kerala
c) Madhya Pradesh
d) Uttar Pradesh

Click here to View Answer
Answer c) Madhya Pradesh. Venue – Gwalior.

2. Who has been appointed as the Managing Director & Chief Executive Officer of RBL Bank?
a) Sanjeev Shukla
b) Rajeev Ahuja
c) Kalyan Mishra
d) Kapil Jain

Click here to View Answer
Answer b) Rajeev Ahuja.

3. Who won Sushila Devi Award 2021?
a) Anukrti Upadhyay
b) Kamal Gupta
c) Rajiv Singh
d) Krishna Upadhyay

Click here to View Answer
Answer a) Anukrti Upadhyay. Won for the Best Book of Fiction for her novel, Kintsugi, which was published by the Fourth Estate imprint.

4. Who has been named new Co-Chairman of FIDC?
a) Dhamodar Kumar
b) Farooq Abdullah
c) John Antony
d) Kamlesh Gandhi

Click here to View Answer
Answer d) Kamlesh Gandhi.

5. DRDO has successfully conducted a flight test of Indigenously developed (High-speed __________ Aerial Target ) HEAT ‘Abhyas’. What is E in HEAT?
a) Exterior
b) Expendable
c) Expansion
d) Extra

Click here to View Answer
Answer b) Expendable.

6. ______ launched world’s largest telescope named James Webb Space.
a) ISRO
b) JSA
c) ESA
d) NASA

Click here to View Answer
Answer d) NASA. James Webb Space will capture the earliest galaxies believed to have formed during the early universe’s formation.

7. ___________ has partnered with MoneyGram, a peer-to-peer remittance company to enable international fund transfer.
a) SBI
b) HDFC
c) Paytm Payments Bank
d) Laxmi Vilas Bank

Click here to View Answer
Answer c) Paytm Payments Bank. This is MoneyGram’s first mobile wallet partnership in India.

8. Renukaji Dam Project is associated with which Indian State?
a) Karnataka
b) Uttar Pradesh
c) Himachal Pradesh
d) Bihar

Click here to View Answer
Answer c) Himachal Pradesh.

9. Which Indian state topped NITI Aayog Health Index 2021?
a) Kerala
b) Tamil Nadu
c) Karnataka
d) Telangana

Click here to View Answer
Answer a) Kerala. Kerala retained its top rank on the health index among the larger states while Uttar Pradesh was the worst.

10. Which state topped the Good Governance Index 2021?
a) Kerala
b) Gujarat
c) Madhya Pradesh
d) Uttar Pradesh

Click here to View Answer
Answer b) Gujarat.

Leave a Comment