Current Affairs Quiz – December 19 & 20′ 2016

Current Affairs Quiz

1. Justice JS Khehar is the ________ Chief Justice of India.
a) 43rd
b) 44th
c) 45th
d) 46th

Click here to View Answer
Answer b) 44th. Justice JS Khehar is set to be the next Chief Justice of India after President Pranab Mukherjee formally gave his nod to his appointment. He will succeed CJI TS Thakur.

2. Which bank bagged SKOCH silver award recently?
a) SBI
b) Syndicate Bank
c) Corporation Bank
d) YES Bank

Click here to View Answer
Answer c) Corporation Bank. Corporation Bank has bagged the SKOCH silver award for attaining the position of number1 channel partner of LIC of India for the past three financial years.

3. Siddaramaiah is the Chief Minister of
a) Telangana
b) Andhra Pradesh
c) Karnataka
d) Tamil Nadu

Click here to View Answer
Answer c) Karnataka. Chief Minister Siddaramaiah has  inaugurated Karnataka’s first air ambulance service at HAL airport in the state capital. Newly built helicopters are specially designed to fulfill the requirements of the patients while transporting them from one place to another.

4. Amazon India  has launched its online wallet Amazon Pay __________, in a bid to increase cashless orders.
a) Online
b) Swipe
c) Balance
d) Eazy

Click here to View Answer
Answer c) Balance. The company, which does not offer an online wallet based payment option, has introduced a payment option similar to how mobile wallets work.

5. Hassan Rouhani is the President of
a) Iraq
c) Syria
c) Iran
d) Saudi Arabia

Click here to View Answer
Answer c) Iran. Iran’s President Hassan Rouhani unveiled a “bill of rights” was guaranteeing freedom of speech, protest, fair trials and privacy. This bill is a call by the Iranian nation against some arrogant  Western countries who think they are ahead of Third World countries in human rights.

6. Bishkek is the Capital of
a) Laos
b) Vietnam
c) Uzbekistan
d) Kyrgyzstan

Click here to View Answer
Answer d) Kyrgyzstan. Prime Minister Narendra Modi has termed Kyrgyz Republic as India’s valuable partner in pursuit of making Central Asia a region of sustainable peace.

7. The 2016 ISL Title Winner is
a) Chennai Rhinos
b) Atletico de Kolkata
c) Goa Warriors
d) Kerala Blasters

Click here to View Answer
Answer b) Atletico de Kolkata. It’s their second title win.

8. Karun Nair is associated with
a) Badminton
b) Cricket
c) Football
d) Chess

Click here to View Answer
Answer b) Cricket. Karnataka batsman Karun Nair has entered an exclusive club, joining Virender Sehwag as the second Indian to score a triple-century in Tests.

9. The Prestigious BBC Sports personality of the year Award has been bagged by
a) Roger Federer
b) Lewis Hamilton
c) Virat Kohli
d) Andy Murray

Click here to View Answer
Answer d) Andy Murray. Murray won nine titles and reached the final of 13 of the 17 tournaments he entered in 2016.

10. Henry Heimlich, who passed away recently, was a/an
a) Economist
b) Surgeon
c) Photographer (Bird Life)
d) Mathematician

Click here to View Answer
Answer b) Surgeon. Henry Heimlich is a surgeon who created the life-saving Heimlich manoeuvre for choking victims died.

Leave a Comment