Current Affairs Quiz – August 18 & 19 2021

Current Affairs Quiz – August 18 & 19 2021

Current Affairs Quiz – August 18 & 19 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. The Reserve Bank of India has partially lifted its digital ban from which private bank?
a) HDFC
b) Axis
c) Amex
d) ICICI

Click here to View Answer
Answer a) HDFC.

2. Radhakishan Damani has entered World’s 100 Richest People List. He is the owner of which Indian retail company?
a) DMart
b) Future Retail
c) Shoppers Stop
d) Reliance Retail

Click here to View Answer
Answer a) DMart.

3. When is World Photography Day 2021 observed?
a) August 16th
b) August 17th
c) August 18th
d) August 19th

Click here to View Answer
Answer d) Aug 19.

4. When is World Humanitarian Day 2021?
a) August 18th
b) August 19th
c) August 20th
d) August 21st

Click here to View Answer
Answer d) August 19th.

5. Who has been elected as the new President of the Institute of Economic Growth (IEG) Society?
a) N K Singh
b) Raghuram Rajan
c) Abhijit Banerjee
d) Amartya Sen

Click here to View Answer
Answer a) NK Singh .

6. Which state has become 1st Indian state to Provide Smart Health Cards?
a) Assam
b) UP
c) AP
d) Odisha

Click here to View Answer
Answer d) Odisha. The objective behind Smart Health Cards is to provide hassle-free quality treatment at the best available health care facilities. These cards will work like debit cards for a certain amount.

7. Which state government will sponsor the Indian Hockey teams for 10 more years?
a) Maharastra
b) Odisha
c) Madhya Pradesh
d) Tamil Nadu

Click here to View Answer
Answer b) odisha.

8. Mohammad Azam honoured with National Youth Award, belongs to which state?
a) Andhra Pradesh
b) Kerala
c) Telangana
d) Assam

Click here to View Answer
Answer c) Telangana.

9. Which Indian city has world’s second most polluted city of 2020?
a) Nagpur
b) Ghaziabad
c) Delhi
d) Pune

Click here to View Answer
Answer b) Ghaziabad. Ghaziabad reported an average Air Quality Index (AQI) of 2.5 particulate matter (PM) in 106.6µg/m3.

10. Who has been appointed as brand ambassador of Amway?
a) Neeraj Chopra
b) Ravi Malik
c) Mirabai Channu
d) PV Sindhu

Click here to View Answer
Answer c) Mirabai Channu. Direct selling FMCG firm Amway India has announced that it has appointed Olympian Saikhom Mirabai Chanu as the brand ambassador for Amway and its Nutrilite range of products.

11. Who has named MAMI film festival chairperson?
a) Deepika Padukone
b) Amir Khan
c) Amitabh Bachchan
d) Priyanka Chopra

Click here to View Answer
Answer d) Priyanka Chopra. The Mumbai Academy of Moving Image (MAMI) unveiled its plans for the coming year, edition and the change in leadership.

12. Maki Kaji who is passed away at 69, is associated with_____________.
a) Creator of Sudoku puzzle
b) Guitar Inventor
c) Journalist
d) All the above

Click here to View Answer
Answer a) Creator of Sudoku puzzle.

Leave a Comment