Current Affairs Quiz – April 25 2020

Current Affairs Quiz – April 25 2020

1. Who has been appointed as Chief Vigilance Commissioner?
a) Manohar Parikar
b) Sanjay Kothari
c) Mathew Steve
d) Hina Khan

Click here to View Answer
Answer b) Sanjay Kothari.Sanjay Kothari took oath as Chief Vigilance Commissioner (CVC). The oath office was administered by President Ram Nath Kovind on 25 April 2020 at the Rashtrapati Bhavan, New Delhi.

2. Shilpa Medicare launched the anti-cancer drug named__________.
a) Dasashil
b) Cancer-ED20
c) Habashil
d) A-CD40

Click here to View Answer
Answer a) Dasashil. The monthly therapy cost of Rs.6,440. The company launched the Indian branded generic of Dasatinib, an anti-cancer drug with a brand name “Dasashil.”

3. Who has been appointed as Executive Director of International Motorcycle Manufacturers Association (IMMA)?
a) Ajay Kumar
b) Jaddhav Thakkarey
c) Rakesh Sharma
d) Vinod Kumar

Click here to View Answer
Answer c) Rakesh Sharma. International Motorcycle Manufacturers Association (IMMA), based out of Geneva, has elected Rakesh Sharma, Executive Director, Bajaj Auto as its Vice President.

4. World Malaria Day is observed on__________.
a) June 13
b) April 02
c) April 28
d) April 25

Click here to View Answer
Answer d) April 25. The day aims to keep malaria high on the political agenda, mobilize additional resources, and empower communities to take ownership of malaria prevention and care.

5. The Theme for World Malaria day is_____________.
a) Empower communities
b) Zero Malaria Starts with me
c) End Malaria
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Zero Malaria Starts with me.

6. Khongjom Day is celebrated at_____________.
a) Meghalaya
b) Arunachal pradesh
c) Manipur
d) Kerala

Click here to View Answer
Answer c) Manipur. Manipur state government commemorated Khongjom Day at Khongjom War Memorial Complex, Thoubal on 23 April. The state paid tribute to the valiant people who fought in the Anglo-Manipuri War in 1891.

7. Ravi Vallathol who passed away at 67, is associated with____________.
a) Scientist
b) Politician
c) Actor
d) All the above

Click here to View Answer
Answer c) Actor. Malayalam actor Ravi Vallathol, who was the son of late Malayalam author-dramatist TN Gopinathan Nair and the nephew of late poet Vallathol Narayana Menon, has passed away at the age of 67.

8. World Immunization Week is observed on____________.
a) Last Week of April
b) Middle Week of April
c) First Week of May
d) Second Week of May

Click here to View Answer
Answer a) Last Week of April. Every year, last week of April is marked as the World Immunization Week. The Week is celebrated to increase awareness of immunization.

9. The theme for World Immunization Week 2020 is_______________.
a) Increase awareness of immunization
b) Go ahead with Immunization
c) Global immunization
d) Vaccines work for All

Click here to View Answer
Answer d) Vaccines work for All.

10. Hubble Space Telescope belongs to _____________.
a) North Korea
b) USA
c) China
d) Russia

Click here to View Answer
Answer b) USA. NASA celebrated its 30 years of launch of Hubble Space Telescope. It is one of the longest living Space Telescopes in the world.

11. International Delegate’s Day is observed on____________.
a) April 25
b) April 01
c) May 01
d) July 26

Click here to View Answer
Answer a) April 25. For the first time, the United Nations marked the International Delegate’s Day. The Day is being marked to celebrate the 75th anniversary of San Francisco Conference.

Leave a Comment