Current Affairs Quiz – April 19 2021

Current Affairs Quiz – April 19 2021

Current Affairs Quiz– April 19 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. India’s Mirabai Chanu creates a new world record in Tashkent, who is associated with_____________.
a) Weightlifting
b) Boxing
c) Wrestling
d) Swimming

Click here to View Answer
Answer a) Weightlifting. Mirabai Chanu set a new World Record in the women’s 49kg Clean and Jerk with a massive 119 kg lift at Asian Weightlifting Championships in Tashkent.

2. Italy launched first ever mega food park in which Indian state?
a) Maharastra
b) MP
c) Gujarat
d) Punjab

Click here to View Answer
Answer c) Gujarat. The project aims to create synergy between agriculture and industry of the two countries and focuses on the research and development of new and more efficient technologies in the sector.

3. Who won Emilia Romagna F1 Grand Prix 2021?
a) Max Verstappen
b) Voltas Bolteri
c) Johhny Dip
d) Camilo Lautua

Click here to View Answer
Answer a) Max Verstappen . This win is his first victory of the season. The race was the second round of the 2021 Formula One World Championship.

4. World Liver Day is observed on_____________.
a) April 12
b) April 14
c) April 17
d) April 19

Click here to View Answer
Answer d) April 19. World Liver day is observed on the 19 April every year to spread awareness about the second largest organ in the body.

5. The Ministry of Health and Family Welfare recently notified _____________ items to be regulated under the Drugs and Cosmetics Act.
a) Seven
b) Five
c) Second
d) Eight

Click here to View Answer
Answer d) eight. According to the ministry, this had come into effect on April 1, 2021 under the Medical Devices Rules, 2017 that was enacted in 2017.

6. According to Study, Only ___________ of land areas unspoiled by humans.
a) 10%
b) 3%
c) 1%
d) 19%

Click here to View Answer
Answer b) 3%. The researchers from Key Biodiversity Areas Secretariat at Cambridge have figured out the amount of “Intact Habitat” on the earth.

7. Recently, Which nation has announced suspension of all flights connecting with India for 14 days?
a) Norway
b) Spain
c) Hong Kong
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Hong Kong. Hong Kong has suspended all flights connecting with India for 14 days from April 20, 2021 till May 3, 2021 in the wake of a sharp rise in cases in the country.

8. India Clinched ___________ medal at 2021 Senior Asian Wrestling Championship.
a) 09
b) 11
c) 12
d) 14

Click here to View Answer
Answer d) 14. The 2021 Senior Asian Wrestling Championships was held from April 13 to 18, 2021 in Almaty, Kazakhstan. The event was the 34th edition of the Asian Wrestling Championships.

Leave a Comment