Computer Quiz for SBI PO | IBPS PO | RRB – 185

DIFFICULTY LEVEL : MODERATE

1. Which is device that interconnect two or more network, enabling data transfer to be made between them?
a) Path
b) Joystick
c) Gateway
d) Plotter

Click here to View Answer
Answer c) Gateway.

2. The Boolean operators of the Internet are ____________
a) Nor
b) OR
c) And
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above.

3. The motherboard is the _________________________
a) same as the CPU chip
b) the first dup that is accessed when the computer is turned on
c) circuit board that contains a CPU and other chips
d) circuit board that houses peripheral devices

Click here to View Answer
Answer c) circuit board that contains a CPU and other chips.

4. Programs stored in ROM are called ___________
a) Firmware
b) Hardware
c) utility
d) Software

Click here to View Answer
Answer a) Firmware.

5. An ad hoc query is a ________________
a) question that will not return any results
b) pre-scheduled question
c) pre-planned question
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) pre-scheduled question.

6. A typical modern computer uses _______________
a) Vacuum tubes
b) Valves
c) Memory chips
d) LSI chips

Click here to View Answer
Answer d) LSI chips.

7. When an object has many forms, it has _____________
a) Scalability
b) Inheritance
c) Polymorphism
d) Encapsulation

Click here to View Answer
Answer c) Polymorphism.

8. An Internet connection require _________________
a) a modem
b) a personal computer
c) a dial-up telephone line
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above.

9. Expand CRC
a) Cyclic Replicate Check
b) Cyclic Redundancy Check
c) Cyclic Read Check
d) Control Message Control

Click here to View Answer
Answer b) Cyclic Redundancy Check.

10. When you save to _____ your data will remain intact even when the computer is turned off
a) motherboard
b) primary storage device
c) secondary storage device
d) RAM

Click here to View Answer
Answer c) secondary storage device.

Leave a Comment