Computer Quiz for SBI PO | IBPS PO | RRB – 177

DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. Modem speeds are measured in ________
a) BPS
b) MBPS
c) MIPS
d) KBPS

Click here to View Answer
Answer a) BPS.

2. BPS stands for _______________
a) Bits Per Season
b) Bytes Per Second
c) Bits Per Second
d) Bits Per System

Click here to View Answer
Answer c) Bits Per Second.

3. LAN speeds are measured in ________________
a) BPS
b) MBPS
c) KBPS
d) MIPS

Click here to View Answer
Answer b) MBPS.

4. In processing cheques which of the following I/O techniques have banks traditionally followed?
a) OCR
b) Barcode
c) VRT
d) MICR

Click here to View Answer
Answer d) MICR.

5. “Zipping” a file means __________________
a) Encrypting the message
b) Compressing the message
c) Transfer the message
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer b) Compressing the message.

6. QWERTY is used with reference to ________________
a) Monitor
b) Printer
c) Keyboard
d) Mouse

Click here to View Answer
Answer c) Keyboard.

7. What is object of UPS?
a) Using for storage
b) Provides backup power
c) To increase the speed of a computer
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer b) Provides backup power.

8. Which of the following Command is required to reboot the computer?
a) CTRL+ALT+DEL
b) CTRL+ALT+TAB
c) CTRL+ALT+SHIFT
d) CTRL+SHIFT+DEL

Click here to View Answer
Answer a) CTRL+ALT+DEL.

9. PC stands for _________________
a) Practical Computer
b) Personal Computer
c) Private Computer
d) Personal Contact

Click here to View Answer
Answer b) Personal Computer.

10. Select the ODD one
a) Operating system
b) Interpreter
c) Compiler
d) Assembler

Click here to View Answer
Answer a) Operating system.

Leave a Comment