Computer Quiz for SBI PO | IBPS PO | RRB – 176

DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. A ___________________ is a computer program or code that can replicate itself and spread from one computer system to another system.
a) Phishing
b) E-Mail
c) Computer Virus
d) File

Click here to View Answer
Answer c) Computer Virus.

2. The _______________ folder retains copies of messages that you have started but are not yet ready to send.
a) Sent Box
b) Draft
c) Inbox
d) Spam

Click here to View Answer
Answer b) Draft.

3. A person who* uses his or her expertise to gain access to other people’s computers to get information illegally or do damage is a ____________
a) Hacker
b) Operator
c) Programmer
d) User

Click here to View Answer
Answer a) Hacker.

4. The cell in which we are currently working is known as _____________ Cell
a) Using
b) Working
c) Active
d) Unactive

Click here to View Answer
Answer c) Active.

5. ________________ is the tab at the bottom of the worksheet window that displays the name of the worksheet.
a) Sheet Tab
b) Shift Tab
c) Name Tab
d) Title Tab

Click here to View Answer
Answer a) Sheet Tab.

6. The bar at the top of the window that bears the name of the window, is known as ______________
a) Tool Bar
b) Disk Bar
c) Menu Bar
d) Title Bar

Click here to View Answer
Answer d) Title Bar.

7. _______________________refers to the position of text between the margins.
a) Arrangement
b) Portrait
c) Alignment
d) Landscape

Click here to View Answer
Answer c) Alignment.

8. A Microsoft office document that contains one or more worksheets is known as a _______________
a) Work Book
b) Task Book
c) Menu Book
d) Title Book

Click here to View Answer
Answer a) Work Book.

9. The letter and number of the intersecting column and row is the _________________
a) Menu Address
b) Title Address
c) Word Address
d) Cell Address

Click here to View Answer
Answer d) Cell Address.

10. A screen element of MS Word that is usually located below the title bar that provides categorised option, is called _______________
a) Task Bar
b) Menu Bar
c) Tool Bar
d) Title Bar

Click here to View Answer
Answer b) Menu Bar.

Leave a Comment