Computer Quiz for IBPS | RBI – Set 208

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : MODERATE

1. A port address in TCP/IP is ______ bits long
a) 16
b) 32
c) 48
d) 64

Click here to View Answer
Answer a) 16.

2. What type of Web site allows visitors to create and maintain information posted on its site?
a) FTP site
b) Knowledge construction sites
c) Open source site
d) Wiki

Click here to View Answer
Answer d) Wiki.

3. Which type of software coordinates the interaction of technology devices?
a) Application software
b) Systems software
c) Virus software
d) Utility software

Click here to View Answer
Answer b) Systems software.

4. A Bluetooth network consists of _____ primary device(s) and up to ____ secondary devices
a) one; seven
b) two; three
c) four; eight
d) five; four

Click here to View Answer
Answer a) one; seven.

5. The motherboard is the_________________
a) same as the CPU chip
b) the first dup that is accessed when the computer is turned on
c) circuit board that contains a CPU and other chips
d) circuit board that houses peripheral devices

Click here to View Answer
Answer c) circuit board that contains a CPU and other chips.

6. The first step in the transaction processing cycle is___________
a) data entry
b) audit
c) database operations
d) user inquiry

Click here to View Answer
Answer a) data entry.

7. What is the term used to depict aged information systems that are technologically out-of-date?
a) Obsolete systems
b) Legacy information systems
c) Outdated information systems
d) Archaic systems

Click here to View Answer
Answer b) Legacy information systems.

8. ___________ conversion involves three techniques: line coding, block coding, and scrambling
a) Digital-to-analog
b) Analog-to-digital
c) Digital-to-digital
d) Analog-to-analog

Click here to View Answer
Answer c) Digital-to-digital.

9. A regular sub query can be processed ______________
a) From the right up
b) From the left up
c) From the top down
d) From the bottom up

Click here to View Answer
Answer d) From the bottom up.

10. Which error detection method uses one’s complement arithmetic?
a) Two-dimensional parity check
b) Checksum
c) CRC
d) Simple parity check

Click here to View Answer
Answer b) Checksum.

Leave a Comment