Computer Quiz for IBPS | RBI – Set 205

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. When sending an e-mail, the _____ line describes the contents of the message
a) to
b) bcc
c) subject
d) cc

Click here to View Answer
Answer c) subject.

2. Which grouping do you work with when formatting text in word?
a) Characters, sections and paragraphs
b) Indexes, characters and tables
c) Paragraphs, indexes and sections
d) Tables, paragraphs and indexes

Click here to View Answer
Answer d) Tables, paragraphs and indexes.

3. How can the user determine what programs are available on a computer?
a) Checking the operating system for a list of installed programs
b) Checking the existing files saved on the disk
c) Viewing the installed programs during the booting process
d) Checking the hard disk properties

Click here to View Answer
Answer b) Checking the existing files saved on the disk.

4. When you are working on a document on PC, where is the document temporarily stored?
a) RAM
b) CPU
c) Local Disk
d) ROM

Click here to View Answer
Answer a) RAM.

5. What is the term for unsolicited e-mail?
a) Backbone
b) Spam
c) Trash
d) Flaming

Click here to View Answer
Answer b) Spam.

6. Data going into the computer is called?
a) Algorithm
b) Calculations
c) Output
d) Input

Click here to View Answer
Answer d) Input.

7. To move to the beginning of a line of text, press the _____ key
a) Enter
b) Esc
c) Home
d) Page-up

Click here to View Answer
Answer c) Home.

8. The _____ tells the computer how to use its components
a) Operating system
b) Application program
c) Utility
d) User guide

Click here to View Answer
Answer a) Operating system.

9. Two or more computers connected to each other of sharing information from a _____
a) Router
b) Server
c) Network
d) Modem

Click here to View Answer
Answer c) Network.

10. Virtual memory is _______________
a) ROM
b) RAM
c) Memory on the hard disk that the CPU uses as an extended RAM
d) A back up device for floppy disks

Click here to View Answer
Answer b) RAM.

Leave a Comment