Computer Quiz for IBPS PO | RRB – Set 190

DIFFICULTY LEVEL : MODERATE

1. Which organizational layer is responsible for developing the goals and strategies as outlined by the topmost level of management?
a) Nonmanagement employees
b) Tactical management
c) Strategic management
d) Tactical management

Click here to View Answer
Answer c) Strategic management.

2. Which type of worker knows how and when to apply technology?
a) Technology analyst
b) Technology-literate knowledge worker
c) Computer scientist
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Technology-literate knowledge worker.

3. This phase of the SDLC may involve a small group of testers
a) development
b) maintenance
c) needs analysis
d) implementation

Click here to View Answer
Answer d) implementation.

4. In Bluetooth, the _____layer is roughly equivalent to the MAC sublayer in LANs
a) baseband
b) B2CAP
c) L2CAP
d) radio

Click here to View Answer
Answer a) baseband.

5. What term is used to describe information coming into a computer that is in bad form, or is incorrect, and will improperly affect the decision-making process?
a) Scrubbed data
b) GIGO
c) Tainted data
d) Dirty information

Click here to View Answer
Answer b) GIGO.

6. Radio waves are _____________
a) bidirectional
b) multidirectional
c) omnidirectional
d) unidirectional

Click here to View Answer
Answer c) omnidirectional.

7. The first step in the transaction processing cycle is___________
a) data entry
b) user inquiry
c) audit
d) database operations

Click here to View Answer
Answer a) data entry.

8. ______ cables carry data signals in the form of light
a) Twisted-pair
b) Radio
c) Coaxial
d) Fiber-optic

Click here to View Answer
Answer d) Fiber-optic.

9. In the information systems concept, the output function involves__________________
a) Transferring elements that have been produced by a transformation process to their ultimate destination
b) Capturing and assembling elements that enter the system to be processed
c) Monitoring and evaluating feedback to determine whether a system is moving toward the achievement of its goal
d) Transformation processes that convert input into output

Click here to View Answer
Answer b) Capturing and assembling elements that enter the system to be processed.

10. In Bluetooth, multiple ________ form a network called a _________
a) bluenet; scatternet
b) scatternet; piconets
c) piconets: scatternet
d) piconets: bluenet

Click here to View Answer
Answer c) piconets: scatternet.

Leave a Comment