Computer Quiz – Forty Six

COMPUTER QUIZ

1. _____ is a set of computer programs used on a computer to help perform tasks?
a) An instruction
b) Software
c) Memory
d) A processor
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Software

2. A string of eight 0s and 1s is called a?
a) Megabyte
b) Byte
c) Kilobyte
d) Giga byte
e) Kilo bite

Click here to View Answer
Answer b) Byte 

3. Which of the following is not a threat to security and privacy?
a) Hackers
b) Spam
c) Viruses
d) Identify theft
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Spam 

4. A collection of programs that controls how the computer system runs and processes information is called?
a) Operating system
b) Computer
c) office
d) Compiler
e) Interpreter

Click here to View Answer
Answer a) Operating system

5. Who among the following is the father of super computer?
a) Charles Babbage
b) Billgates
c) Steve Jobs
d) Jeff Stronstrup
e) Seymour Cray

Click here to View Answer
Answer e) Seymour Cray

6. What do you understand by the term ‘Booting’?
a) The process of starting the computer from the power-off position
b) Connecting the computer to the electric switch
c) Increasing the memory of the computer
d) The process of shut down the computer
e) None of these

Click here to View Answer
Answer a) The process of starting the computer from the power-off position

7. Housing all hardware, software, Storage and processing in one site location is called?
a) Time sharing
b) A distributed system
c) Centralized processing
d) A host computer
e) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Centralized processing

8. _____ process rearranges file fragments into contiguous files?
a) Folder folding
b) Defragmentation
c) Unflagging
d) Disk scanning
e) File filling

Click here to View Answer
Answer b) Defragmentation

9. _____ means that the data contained in a database is accurate and reliable?
a) Data redundancy
b) Data integrity
c) Data reliability
d) Data consistency
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Data integrity

10. _____ is the process of carrying out commands?
a) Fetching
b) Sorting
c) Executing
d) Decoding
e) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Executing

11. In Windows environment Ctrl + Z is used to?
a) Copy
b) Paste
c) Cut
d) Undo
e) None of these

Click here to View Answer
Answer d) Undo

12. PCB is the acronym for?
a) Processing Cache Block
b) Pixel Control Block
c) Process Control Block
d) Program Control Block
e) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Process Control Block

13. A hybrid computer uses a _____ to convert digital signals from a computer into analog signals?
a) Modem
b) Modulator
c) Demodulator
d) Decoder
e) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Modem

14. Hyperlinks cannot be?
a) Of special shapes like banners
b) Pictures
c) Text
d) Drawing objects like ovals
e) All of the above can be hyperlinks

Click here to View Answer
Answer e) All of the above can be hyperlinks

15. Network components are connected in a linear sequence in _____ topology?
a) Star
b) Ring
c) Bus
d) Mesh
e) Mixed

Click here to View Answer
Answer c) Bus

16. A directory within the directory?
a) Mini Directory
b) Junior Directory
c) Part Directory
d) Sub Directory
e) None of these

Click here to View Answer
Answer d) Sub Directory

17. LED stands for?
a) Laser Emitting Diode
b) Light Emitting Diode
c) Liquid Emitting Diode
d) All
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Light Emitting Diode

18. Which of the following is the mail client which works without internet?
a) MS Access
b) MS outlook
c) MS InfoPath
d) MS publisher
e) Both (2) and (3)

Click here to View Answer
Answer b) MS outlook

19. WI-FI Stands for?
a) Wireless facility
b) Wireless network
c) MS outlook
d) Features of wireless
e) None of these

Click here to View Answer
Answer c) MS outlook

20. JVM converts source code in to _____ ?
a) Source code
b) Object code
c) Byte code
d) All
e) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Byte code

Leave a Comment