Computer Quiz for SBI PO | IBPS PO | LIC AAO | RRB – 154

1. The instructions for starting the computer are house in?
a) Random access memory
b) CD-Rom
c) Read only memory chip
d) All of above

Click here to View Answer
Answer c)Read only memory chip

2. The ALU of a computer normally contains a number of high speed storage element called?
a) Semiconductor memory
b) Registers
c) Hard disks
d) Magnetic disk

Click here to View Answer
Answer b)Registers

3. A factor which would strongly influence a business person to adopt a computer is its?
a) Accuracy
b) Reliability
c) Speed
d) All of above

Click here to View Answer
Answer d)All of above

4. The magnetic storage chip used to provide non-volatile direct access storage of data and that have no moving parts are known as?
a) Magnetic core memory
b) Magnetic tape memory
c) Magnetic disk memory
d) Magnetic bubble memory

Click here to View Answer
Answer d)Magnetic bubble memory

5. Which of the following code used in present day computing was developed by IBM Corporation?
a) ASCII
b) Hollerith Code
c) Baudot Code
d) EBCDIC Code

Click here to View Answer
Answer d) EBCDIC Code

6. As compared to diskettes, the hard disks are?
a) More expensive
b) More portable
c) Less rigid
d) Slowly accessed

Click here to View Answer
Answer a) More expensive

7. Floppy disks which are made from flexible plastic material are also called?
a) Hard disks
b) High-density disks
c) Diskettes
d) Templates

Click here to View Answer
Answer c) Diskettes

8. Regarding a VDU, Which statement is more correct?
a) It is an output device
b) It is an input device
c) It is a peripheral device
d) It is hardware item

Click here to View Answer
Answer c) It is a peripheral device

9. The arranging of data in a logical sequence is called?
a) Sorting
b) Classifying
c) Reproducing
d) Summarizing

Click here to View Answer
Answer a) Sorting

10. Which of the following memories needs refreshing?
a) SRAM
b) DRAM
c) ROM
d) All of above

Click here to View Answer
Answer b) DRAM

Leave a Comment