Computer Quiz for IBPS | SBI – Set 223

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. Which program searches the fault of any software?
a) Log
b) Help
c) Debug
d) Boot

Click here to View Answer
Answer c) Debug.

2. Which key is used to search any data in a computer?
a) F1
b) F3
c) F5
d) F7

Click here to View Answer
Answer b) F3.

3. In any table, record of any row is called ___________
a) Tuple
b) Cell
c) Field
d) Entity

Click here to View Answer
Answer a) Tuple.

4. .rar stands for _____________
a) Right Attributes
b) Read and Real
c) Read and Right
d) Roshal Archieve

Click here to View Answer
Answer d) Roshal Archieve.

5. Malicious software is known as ________________
a) hardware
b) illegal software
c) malware
d) software

Click here to View Answer
Answer c) malware.

6. Which key is used to send a digital signature?
a) Public key
b) Digital key
c) Home key
d) Private key

Click here to View Answer
Answer d) Private key.

7. A place that a user can create to store files is called _______________
a) icon
b) folder
c) data
d) file

Click here to View Answer
Answer b) folder.

8. The goal of data mining is _____________________
a) to explain some observed event or condition
b) to create a new data warehouse
c) to confirm that data exists
d) to analyse data for expected relationships

Click here to View Answer
Answer a) to explain some observed event or condition.

9. What is the default paper size of a word document?
a) A2
b) A3
c) A4
d) Letter

Click here to View Answer
Answer d) Letter.

10. .bmp extension is used by ______________
a) MS-Word
b) MS-Excel
c) Paint
d) Power point presentation

Click here to View Answer
Answer c) Paint.

Leave a Comment