Computer Quiz for IBPS | SBI – Set 221

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. The justification that aligns text on both margins of a document in Word is __________
a) Center
b) Balanced
c) Center
d) Justify

Click here to View Answer
Answer d) Justify.

2. A ________ is used to read handwritten or printed text to make a digital image that is stored in memory
a) keyboard
b) monitor
c) scanner
d) printer

Click here to View Answer
Answer c) scanner.

3. Information stored in RAM is considered volatile, which means it is ________________
a) not held permanently, only temporarily
b) stored when the electricity is shut off
c) stored there permanently
d) stored permanently in the CPU device

Click here to View Answer
Answer a) not held permanently, only temporarily.

4. A byte can represent any number between 0 and ________
a) 256
b) 255
c) 254
d) 253

Click here to View Answer
Answer b) 255.

5. The permanently etched program in ROM that automatically begins executing the computer’s instructions is the ____
a) ROM
b) DROM
c) RAM
d) BIOS

Click here to View Answer
Answer c) RAM.

6. The display size of a monitor is measured ________________
a) vertically
b) diagonally
c) from center to the furthest corner
d) horizontally

Click here to View Answer
Answer d) horizontally.

7. The smallest unit of information a computer can understand and process is known as a _________
a) byte
b) bit
c) kilobyte
d) digit

Click here to View Answer
Answer b) bit.

8. A partially completed workbook that contains formulas and formatting, but no data is called a __________
a) template
b) draft
c) prototype
d) function

Click here to View Answer
Answer a) template.

9. The Open, Print, and Save buttons are all located on the ____________
a) Standard toolbar
b) Title bar
c) Status bar
d) Formatting toolbar

Click here to View Answer
Answer d) Formatting toolbar.

10. The shortcut key Ctrl+F in Word is used for __________
a) To save the file
b) To view document in full view
c) To open the Find and Replace dialog box
d) To open the Formula dialog box

Click here to View Answer
Answer c) To open the Find and Replace dialog box.

Leave a Comment