Computer Quiz for IBPS | RBI – Set 213

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : MODERATE

1. A modern electronic computer is a machine that is meant for ______________
a) Electronic data processing
b) Performing repetitive tasks accurately
c) Doing quick mathematical calculations
d) Input storage, manipulation of outputting of data

Click here to View Answer
Answer d) Input storage, manipulation of outputting of data.

2. Encryption and decryption are the functions of _______________
a) Machine layer
b) Presentation layer
c) Session layer
d) Transport layer

Click here to View Answer
Answer c) Session layer.

3. How many types of drawing objects are available in drawing Tool Bar ?
a) 12
b) 19
c) 17
d) 10

Click here to View Answer
Answer b) 19.

4. In communication satellite,multiple repeaters are known as _____________
a) transponders
b) detector
c) stations
d) modulator

Click here to View Answer
Answer a) transponders.

5. In computer terminology, information means ____________
a) File
b) Alphanumeric data
c) Data in more useful
d) Program

Click here to View Answer
Answer c) Data in more useful.

6. MPG? extension refers usually to what kind of file?
a) MS Excel Document
b) Image File
c) Word Perfect Document File
d) Animation/movie file

Click here to View Answer
Answer d) Animation/movie file.

7. Network components are connected to the same cable in the ________ topology
a) ring
b) star
c) cell
d) bus

Click here to View Answer
Answer b) star.

8. A hard disk is divided into tracks which are further subdivided into ___________
a) Sectors
b) Tracks
c) Heads
d) Vectors

Click here to View Answer
Answer a) Sectors.

9. A single dimensional array is called _______________
a) Matrix
b) File
c) Subscripts
d) List

Click here to View Answer
Answer d) List.

10. A permanent virtual circuit involves ______________
a) Connection release
b) Data transfer
c) Connection establishment
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Connection establishment.

Leave a Comment