Computer Quiz – Set 2

COMPUTER QUIZ

1. If a memory chip is volatile, it will ______
a) lose its contents if current is turned off
b) lose its contents if current is turned on
c) save all the content automatically
d) delete all automatically

Click to View Answer
Answer a) lose its contents if current is turned off

2. Which is NOT a function of a microprocessor?
a) keeps the system unit hot
b) keeps system always cool
c) Keeps the system unit cool
d) dont keep the system unit cool

Click to View Answer
Answer c) Keeps the system unit cool

3. To connect to a WAN, you must have:
a) LAN wire
b) POP
c) connection
d) bluetooth

Click to View Answer
Answer b) POP

4. During the operation, the control unit ________
a) determine the cpu is telling
b) determine the rate per speed of computer
c) determine the location
d) determines what the program is telling the computer to do

Click to View Answer
Answer d) determines what the program is telling the computer to do

5. A __________ card connects each computer to the wiring in the network.
a) wire
b) network interface
c) cpu
d) ups

Click to View Answer
Answer b) Network interface

6. What is the initial page of the Web site?
a) The home page
b) web page
c) google page
d) url

Click to View Answer
Answer a) The home page

7. What is the term for a set of step-by-step instructions that direct a computer to perform its tasks?
a) program
b) algorithm
c) calculation
d) result

Click to View Answer
Answer a) program

8. To execute a given DOS program, you must type a(n) __________.
a) dos
b) word
c) sentence
d) command

Click to View Answer
Answer d) command

9. PC cards, flash memory cards, and smart cards are all examples of:
a) Solid state storage devices
b) hard disk
c) ram
d) rom

Click to View Answer
Answer a) Solid state storage devices

10. RAM is an example of volatile storage and serves as the computer’s ___________
a) Short-term memory
b) long term memory
c) no memory
d) all

Click to View Answer
Answer a) Short-term memory

11. The ascending order of a data hierarchy is ___________
a) Bit-byte-field-record-file-database
b) byte-bit-field-record-file-database
c) byte-bit-record-field-file-database
d) byte-bit-database-field-record-file

Click to View Answer
Answer a) Bit-byte-field-record-file-database

12. In computer terminology, information means _______
a) input
b) output
c) Data in more useful or intelligible form
d) input-output

Click to View Answer
Answer c) Data in more useful or intelligible form

13. A floppy disk contains ________
a) Both circular tracks and sectors
b) tracks
c) sectors
d) records

Click to View Answer
Answer a) Both circular tracks and sectors

14. A plotter is ___________
a) An output device to produce drawings and graphics
b) input device
c) hard disc
d) software

Click to View Answer
Answer a) An output device to produce drawings and graphics

15. Which of the following is a graphical package?
a) CorelDraw
b) illustrator
c) paint
d) microsoft office

Click to View Answer
Answer a) CorelDraw

About the author

A Moorthy

Leave a Comment