Computer Quiz – Set 16

COMPUTER QUIZ

1.Which of the following organization doesn’t produce processor ?
a.Intel
b.AMD
c.Motorolla
d.Oracle

Click to View Answer
Answer b.AMD

2.Which of the following is a database management tool developed by Microsoft?
a.DBase
b.Access
c.Personal Oracle
d.Sybase

Click to View Answer
Answer a.DBase

3.What does www stand for ?
a.World Web Wide
b.We Were wide
c.World Wide Web
d.wide world web

Click to View Answer
Answer c.World Wide Web

4.Mac Os is a graphical user interface based operating system
a.FALSE
b.TRUE

Click to View Answer
Answer b.TRUE

5.What is the expansion of ANSI
a.American National Standards Institute
b.Asia National Specific Institute
c.Answer Negative Supress Intelligence
d.Asia National Security Institute

Click to View Answer
Answer a.American National Standards Institute

6.The process of finding errors in a program is called
a.Testing
b.Compiling
c.Debugging
d.none of the above

Click to View Answer
Answer a.Testing

7.Cathod ray tubes should be replaced with LCD/LED panels : Because ?
a.Cathod tubes are heavier
b.LCD/LED consumes less energy
c.Cathod tubes occupies more space
d.All of the above

Click to View Answer
Answer a.Cathod tubes are heavier

8.WordStar is an example of
a.Application
b.Operating system
c.Sytem software
d.none of the above

Click to View Answer
Answer a.Application

9.Which of the following are Open Source Softwares
a.Windows
b.Linux
c.Firefox browser
d.Adobe Photoshop

Click to View Answer
Answer b.Linux

10.Device drivers are
a.Substitutes for operating system
b.The innermost part of the operating system
c.Tiny power cords for external storage devices
d.Program that drives the motor

Click to View Answer
Answer c.Tiny power cords for external storage devices

Leave a Comment