Computer Quiz for Bank | SSC – 352

Computer Quiz for Bank | SSC – 352

Computer Quiz


Computer Quiz for Bank | SSC – 352

DayTodayGK’s computer-quiz-for-bank-ssc-352, is prepared by experts in order to make you more efficient and capable of answering any high level questions correctly. It is highly useful for all the competitive exams like IBPS PO/Clerk, SSC, SBI PO/Clerk, IBPS RRB, All Insurance Exams (NIACL AO, LIC AAO, UIIC AO), State level Public Service Commision Exams and UPSC, Railways & Postal too.

1. ‘One Dive’ is the name of Cloud Computing Service of which one of the following companies?
a) Apple
b) Yahoo
c) Microsoft
d) Google

Click here to View Answer
Answer c) Microsoft.

2. Which system is based on a set of symbols to represent numbers and asset of inductive rules to construct number from another?
a) Radix System
b) Number System
c) Decimal System
d) Floating System

Click here to View Answer
Answer d) Floating System.

3.’Scitation’ is the online host service of __________.
a) American Institute of Physics
b) University of Maryland
c) Society for Industrial
d) Oxford University

Click here to View Answer
Answer q) American Institute of physics.

4. When data changes in multiple lists and all lists are not updated, this causes
a) data redundancy
b) information overload
c) duplicate data
d) data inconsistency

Click here to View Answer
Answer d) Data Inconsistency.

5. A flaw in a program that causes it to produce incorrect or inappropriate results is called a __________.
a) bug
b) byte
c) attribute
d) unit problem

Click here to View Answer
Answer a) Bug.

6. _________ are words that a programming language has set aside for its own use.
a) Control words
b) Reserved words
c) Reserved keys
d) Control structures

Click here to View Answer
Answer a) Control Words.

7. _________ is a form of permanent memory that holds all the instructions the computer needs to start up and does not get erased when the power is turned off.
a) The Network Interface Card (NIC)
b) The CUP
c) ROM
d) RAM

Click here to View Answer
Answer c) ROM.

8. The name a user assigns to a document is called a(n)_____________.
a) Filename
b) Program
c) Record
d) Data

Click here to View Answer
Answer a) Filename.

9. Making a field _________means that it cannot be left blank.
a) Numeric
b) Required
c) Calculated
d) Validated

Click here to View Answer
Answer b) Required.

10. The most frequently used instructions of a computer program are likely to be fetched from
a) The hard disk
b) Cache memory
c) RAM
d) Resisters

Click here to View Answer
Answer b) Cache memory.

Also Read :  Current Affairs Daily Digest – December 07 2019

Leave a Comment