Computer Quiz for Bank | SSC – 351

Computer Quiz for Bank | SSC – 351

Computer Quiz


Computer Quiz for Bank | SSC – 351

DayTodayGK’s computer-quiz-for-bank-ssc-351, is prepared by experts in order to make you more efficient and capable of answering any high level questions correctly. It is highly useful for all the competitive exams like IBPS PO/Clerk, SSC, SBI PO/Clerk, IBPS RRB, All Insurance Exams (NIACL AO, LIC AAO, UIIC AO), State level Public Service Commision Exams and UPSC, Railways & Postal too.

1. The first mechanical computer designed by Charles Babbage was called ____________.
a) Abacus
b) Analytical Engine
c) Calculator
d) Processor

Click here to View Answer
Answer b) Analytical Engine.

2. Unsorted transaction that can used to immediately update database is called ___________.
a) Direct database access
b) Sequential database access
c) Alternate database access
d) Instance database access

Click here to View Answer
Answer d) Instance database access.

3. When a chart is placed on this, it is much larger and there is no other data on it________.
a) Chart sheet
b) Exclusive sheet
c) Primary sheet
d) Reference sheet

Click here to View Answer
Answer a) Chart Sheet.

4. Why is the Caps Lock key referred to as a toggle key?
a) Because its function goes back and forth every time it is pressed
b) Because it cannot be used for entering numbers
c) Because it cannot be used to delete
d) Because it cannot be used to insert

Click here to View Answer
Answer a) Because its function goes back and forth every time it is pressed.

5. What happens when we try to delete the files from a floppy?
a) The files get moved to the Recycle Bin
b) Files on a floppy cannot be deleted
c) The files get deleted and can be restored again from the Recycle Bin
d) The files get deleted and cannot be restored again

Click here to View Answer
Answer d) The files get deleted and cannot be restored again .

6. In Word, you can change Page Margins by _____________.
a) Dragging the scroll box on the scroll bars
b) Deleting the margin boundaries on the Ruler
c) Dragging the margin boundaries on the Ruler
d) Clicking the right mouse button on the Ruler

Click here to View Answer
Answer c) Dragging the margin boundaries on the Ruler.

7. Universal Building Blocks are _____________.
a) NAND, NOR, NOT Gate
b) OR, NOR, NOT Gate
c) NAND, NOR Gate
d) AND, NAND, NOT Gate

Click here to View Answer
Answer c) NAND, NOR Gate.

8. The UNIX operation system is suitable for ____________.
a) Single user
b) Multi user
c) Real-Time Processing
d) Distributed Processing

Click here to View Answer
Answer b) Multi user.

9. The _____________of software contains lists of commands and options.
a) Title bar
b) Menu bar
c) Formula bar
d) Tool bar

Click here to View Answer
Answer b) Menu bar.

10. Which of the following is not a type of broadband Internet connection?
a) Cable
b) DSL
c) Dial-up
d) Satellite

Click here to View Answer
Answer c) Dial-up.

Also read :  Read Editorial with D2G – Ep 428

Leave a Comment