Computer Quiz for Bank | SSC – 340

Computer Quiz for Bank | SSC – 340

1.Backup file has_________ file format .
a) .sh
b) .bak
c) .backup
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) .bak

2.In which modulation does the modulating signal control the frequency of the carrier?
a) Frequency modulation
b) Phase modulation
c) Amplitude modulation
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Frequency modulation
In frequency modulation, the instantaneous amplitude of the modulating signal changes the frequency of the carrier.

3.Any hardware attached to a computer tower is known as –
a) CPU
b) Peripheral
c) Software
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Peripheral

4.What is the Kernel ?
a) core part of an operating system
b) Hardware
c) Command application
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) core part of an operating system
The kernel is a computer program that is the core of a computer’s operating system, with complete control over everything in the system. On most systems, it is one of the first programs loaded on start-up.

5.Who was invented C program?
a) Dennis Ritchie
b) Pascal
c) Neuman
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Dennis Ritchie
C, an early systems programming language, was developed by Dennis Ritchie and Ken Thompson at Bell Labs between 1969 and 1973.

6.The Process of preparing a floppy diskette for use is called __________.
a) parsing
b) Formatting
c) Assembling
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Formatting
Floppy diskette is a storage space as like disc for any important files for future use. The process of preparing a floppy diskette for use is called Formatting

7.Which command can be used in windows for testing the network connection?
a) Domain
b) Ping
c) ns
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Ping
Ping your network using a broadcast address, i.e. “ping 192.168.1.255”.

8.country domains are also known as-
a) top-level domains
b) low-level domains
c) security-level domains
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) top-level domains
A country code top-level domain (ccTLD) is an Internet top-level domain generally used or reserved for a country, sovereign state, or dependent territory identified with a country code. All ASCII ccTLD identifiers are two letters long, and all two-letter top-level domains are ccTLDs.

9.Who was the father of Wikipedia?
a) Jimmy Wales
b) Larry Sanger
c) BOTH a & b
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) BOTH a & b
Larry Sanger (born in 1968), American internet project developer, co-founder of Wikipedia.
Jimmy Wales (born in 1966), American internet entrepreneur, co-founder of Wikipedia.

10.What is the key combination to start a new line in the same cell in MS Excel ?
a) Ctrl + E
b) ALT + Enter
c) Ctrl +W
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) ALT + Enter
To start a new line of text or add spacing between lines or paragraphs of text in a worksheet cell, press Alt+Enter to insert a line break.

Leave a Comment