Computer Quiz for Bank | SSC – 337

Computer Quiz for Bank | SSC – 337

1.A company that provides access to the internet is called-
a) TCP
b) ISP
c) IP
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) ISP
Internet Service Provider, it refers to a company that provides Internet services, including personal and business access to the Internet.

2.Web authoring software is used to create –
a) Web pages and websites
b) Web servers
c) spywares
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Web pages and websites
A category of software that enables the user to develop a Web site in a desktop publishing format. Typically, the user can toggle back and forth between the graphical design and the HTML code and make changes to the Web page in either the design of the accompanying code.

3.A number ,letter or symbol which is set slightly below the normal line of text is called-
a) superscript
b) subscript
c) Footer
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) subscript
A subscript or superscript is a character (number, letter or symbol) that is (respectively) set slightly below or above the normal line of type. It is usually smaller than the rest of the text. Subscripts appear at or below the baseline, while superscripts are above.

4.What is the short cut key to exit MS-word?
a) Alt+F4
b) Alt+W
c) Ctrl + F4
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Alt+F4

5.Which of the following options is used to open an existing document for editing ?
a) New
b) Save as
c) open
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) open

6.Which of the following is Not a valid compressed file extension?
a) .Zip
b) .COMP
c) .RAR
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) .COMP
When a file or a group of files is compressed, the resulting “archive” often takes up 50% to 90% less disk space than the original file(s). Common types of file compression include Zip, Gzip, RAR, StuffIt, and 7z compression. Each one of these compression methods uses a unique algorithm to compress the data.

7.The full form of VIRUS is –
a) Visual Information Resources Under Seize,
b) Vital Information Resources Under Seize,
c) Vital Information Resources Under Side ,
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Vital Information Resources Under Seize,
virus is computer programming and peice of code that is loaded on your computer without your knowledge.

8.writing content to a CD or DVD is called –
a) Mirroring
b) Ripping
c) Burning
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Burning
Burn is a colloquial term meaning to write content to a CD , DVD , or other recordable disc. CD-Recordable ( CD-R ) and CD-Rewritable ( CD-RW ) are the two most common types of drives that can write CDs, either once (in the case of CD-R) or repeatedly (in the case of CD-RW).

9.Which of the following is an example of an optical disk?
a) Magnetic disks
b) Digital versatile disks
c) Memory disks
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Digital versatile disks
In computing and optical disc recording technologies, an optical disc (OD) is a flat, usually circular disc which encodes binary data (bits) in the form of pits (binary value of 0 or off, due to lack of reflection when read) and lands (binary value of 1 or on, due to a reflection when read) on a special material (often aluminium ) on one of its flat surfaces.

10.’Home’ and ‘End’ keys are also called –
a) Control keys
b) Navigation key
c) Modifier key
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Navigation key
A keyboard key used to move the cursor (pointer) around on the screen. They include the four Arrow keys, PageUp, PageDown, Home and End keys.

About the author

Richa

Richa Gupta is a Banking Aspirant. Her dream is to become a PO in Government Bank. Aptitude and Reasoning are her strong zones. Richa is a hard working person who loves to share the knowledge she acquired to other Aspirants.

Leave a Comment