Computer Quiz for Bank | SSC – 336

Computer Quiz for Bank | SSC – 336
1.Which of the following uniquely identifies each computer on the network and is hard coded on network interface card?
a) IP address
b) ICMP
c) MAC address
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) MAC address
A MAC (media access control) address is a unique numeric code that is permanently assigned to each unit of most types of networking hardware, such as network interface cards (NICs), by the manufacturer at the factory.

2.Which of the following is NOT an objective of multi programming operating system?
a) Reduce CPU idle time
b) Minimize user input time
c) Maximize processor utilization
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Minimize user input time

3.Which of the following is NOT a valid category of charts in Microsoft Excel?
a) Pie chart
b) Bar chart
c) Temperature chart
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Temperature chart

4.Which of the following topologies are multiple computers or peripheral devices linked to a central unit?
a) Bus topology
b) star topology
c) Ring topology
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) star topology
There are four categories: Star topology, Bus topology, Ring topology and Mesh topology. Hybrid combinations of these topologies also exist. Star topology – all computers and devices are connected to a main hub or switch. The hub or switch amasses and disburses the flow of data within the network.

5.What is meant by data marker?
a) An excel formula
b) a graphic representation of the value of a data point
c) a particular value in a table or worksheet
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) a graphic representation of the value of a data point
Data Marker: A column, dot, pie slice, or other symbol in the chart that represents a data value. For example, in a line graph, each point on the line is a data marker representing a single data value located in a worksheet cell.

6.To host a website ,space has to be bought from which of the following ?
a) NASA
b) Microsoft
c) Web hosting companies
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Web hosting companies
The web space, also known as storage space or disk space, generally refers to the amount of space on a web server that is allocated to website owners by the web hosting companies. It is made up of the total quantity of all text files, images, scripts, databases, emails and other files related to your website.

7.The protocol used to access web pages is –
a) FTP
b) HTTP
c) W3C
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) HTTP
The standard (and default) port for HTTP servers to listen on is 80, though they can use any port. HTTP is based on the TCP/IP protocols, and is used commonly on the Internet for transmitting web-pages from servers to browsers.

8.Which of the following is not an email service provider?
a) Hotmail
b) Bing
c) Gmail
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Bing

9.Bank’s ATM facility is an example of__________.
a) WAN
b) PAN
c) MAN
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) WAN

10.Hierarchical network follows ______________.
a) star topology
b) Mesh topology
c) Tree topology
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Tree topology
A hierarchical network design involves dividing the network into discrete layers. Each layer, or tier, in the hierarchy provides specific functions that define its role within the overall network. … The benefit of dividing a flat network into smaller, more manageable blocks is that local traffic remains local.

About the author

Richa

Richa Gupta is a Banking Aspirant. Her dream is to become a PO in Government Bank. Aptitude and Reasoning are her strong zones. Richa is a hard working person who loves to share the knowledge she acquired to other Aspirants.

Leave a Comment