Computer Quiz for Bank | SSC – 332

Computer Quiz for Bank | SSC – 332

1.The Number of function keys in the standard key board –
a) 11
b) 12
c) 10
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) 12
Today’s traditional PC keyboards have 12 function keys, F1 through F12. Many Apple desktop computer keyboards with a number pad have 19 function keys, F1 through F19.

2.MAC address is____________ Bits.
a) 64
b) 32
c) 48
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) 48
Media Access Control, address is a globally unique identifier assigned to network devices, and therefore it is often referred to as hardware or physical address. MAC addresses are 6-byte (48-bits) in length, and are written in MM:MM:MM:SS:SS:SS format.

3.Pivot table is useful for quickly creating unweighted-
a) image
b) cross tabulations
c) Charts
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) cross tabulations
In data processing, a pivot table is a data summarisation tool found in data visualisation programs such as spreadsheets or business intelligence software. Among other functions, pivot-table can automatically sort, count, total or give the average of the data stored in one table or spreadsheet. Pivot tables are also useful for quickly creating unweighted cross tabulations.

4._________ is responsible for converting higher level protocol address to physical network address.
a) ARP
b) ICMP
c) IP
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) ARP

The Address Resolution Protocol (ARP) is a communication protocol used for discovering the link layer address, such as a MAC address, associated with a given internet layer address, typically an IPv4 address.

5.Which of the following is a commonly used unit for measuring the speed of data transmission?
a) bytes per second
b) hertz
c) bits per second
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) bits per second

6. In MS word thesaurus tool is used for –
a) Finding words with similar meaning
b) Finding words with opposite meaning
c) copying of the word
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Finding words with similar meaning

7.Surface wave screen is categorized under which type of monitor ?
a) Gas plasma disply
b) Touch screen
c) LCD
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Touch screen

8.What is the key combination to select the preceding cell’s contents?
a) Ctrl + M
b) shift + tab
c) Ctrl + E
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) shift + tab

9.Which special character is used to select page range for printing in a document?
a) plus
b) Hyphen
c) comma
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Hyphen

10.Which term is not related with font group in MS word 2007?
a) Shrink font
b) font size
c) font color
d) font grammar

Click here to View Answer
Answer d) font grammar

Leave a Comment