Computer Quiz for Bank | SSC – 329

Computer Quiz for Bank | SSC – 329

 

1.What is the meant by ‘function’ in Microsoft Excel ?
a) A menu command
b) A button on toolbar
c) A built in mathematical formula such as SUM
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) A built in mathematical formula such as SUM
A function is a predefined formula that performs calculations using specific values in a particular order. Excel includes many common functions that can be used to quickly find the sum, average, count, maximum value, and minimum value for a range of cells.

2.WiMAX stand for-
a) Worldwide Interoperability for Microwave Access
b) Worldwide Interoperability for Micro Access,
c) Worldwide Internet for Microwave Access,
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Worldwide Interoperability for Microwave Access
WiMAX stands for “Worldwide Interoperability for Microwave Access” and is a standard-based technology for providing a wireless alternative to cable and DSL connections.

3.Which shortcut key is used to abort a program that has stopped responding?
a) Alt +F4
b) Alt +F5
c) Alt +F11
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Alt +F4
When a program freezes up or does not respond for a long while and the X button does not work, you can try to force it to quit by pressing the Alt + F4 key on your physical keyboard. The Alt + F4 keyboard shortcut can force a program to quit when the program’s window is selected and active.

4.Which of the following view can you use to show just the slide and its contents in power point?
a) Normal
b) Notes page
c) Slide
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Notes page

5.Which of the following storage devices uses transistors to store data?
a) SATA disc
b) Solid State disc
c) PATA disc
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Solid State disc

6.Most application software today comes with an interface which is a called a(n)___________ user interface?
a) icon
b) character
c) graphical
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) graphical

7.Superscript,subscript,smallcaps and strikethrough are known as –
a) Font styles
b) Font effects
c) Word art
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Font effects

8. Which of the following shortcuts can be used to start a slide show from the beginning?
a) F4
b) F5
c) F1
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) F5

9.What is the short cut key to insert a current date in a cell?
a) Ctrl + L
b) Ctrl + D
c) Ctrl + ;
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Ctrl + ;

10.Slot A is generally used for_______________ processors .
a) AMD ATHLON
b) Cyrix
c) Celeron
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) AMD ATHLON

Leave a Comment