Computer Quiz for Bank | SSC – 325

Computer Quiz for Bank | SSC – 325

1. How can you display sales grouped by country ,region and sales person,all at the same time?
(a) Use the sort descending command
(b) Use the pivot table view command
(c) Use the find command
(d) None of these

Click here to View Answer
Ans- (b) Use the pivot table view command

2.The table wizard –
(a) Automatically edits your data as you enter it
(b) quickly creates a default report
(c) Displays a subset of the data in a database
(d) None of these

Click here to View Answer
Ans- (a) Automatically edits your data as you enter it

3.___________ ensures that unauthorized users do not get into the system.
(a) System design
(b) Data access controls
(c) System Access Controls
(d) None of these

Click here to View Answer
Ans- (c) System Access Controls

4.A computer is free from tiredness ,monotony etc,reflects which characteristic?
(a) Diligence
(b) High speed
(c) Versatile
(d) None of these

Click here to View Answer
Ans- (a) Diligence

5.What combination of short cut keys will you use to change a text in upper case to lower case in MS Word?
(a) Ctrl + L
(b) Shift + F3
(c) Shift + F8
(d) None of these

Click here to View Answer
Ans -(b) Shift + F3

6.In Word ,replace option is available on-
(a) File menu
(b) Edit menu
(c) view menu
(d) None of these

Click here to View Answer
Ans -(b) Edit menu

7.Which layer of computer system interacts between the hardware and the user programs?
(a) Network operating system
(b) Application program
(c) Operating system
(d) None of these

Click here to View Answer
Ans-(c) Operating system

8.A ____________ detects changes of brightness of nearby screen pixels when scanned by cathode-ray tube electron beam and communicates the timing of this event to the computer.
(a) Bar code
(b) Light pen
(c) ASCII code
(d) None of these

Click here to View Answer
Ans- (b) Light pen

9.Which of the following I/O techniques have banks traditionally followed?
(a) MCR
(b) MICR
(c) OCR
(d) None of these

Click here to View Answer
Ans- (b) MICR (magnetic ink character recognition)

10. What is the range of a Bluetooth signal?
(a) About 5 meters
(b) About 15 meters
(c) About 10 meters
(d) None of these

Click here to View Answer
Ans-(c) About 10 meters
By comparison, the most powerful cell phones can transmit a signal of 3 watts. The low power limits the range of a Bluetooth device to about 10 meters (32 feet), cutting the chances of interference between your computer system and your portable telephone or television.

Leave a Comment