Computer Quiz for Bank | SSC – 324

Computer Quiz for Bank | SSC – 324

1. What is the extension of MS power point (ver.2010) files?
a) pptt
b) pptx
c) ppot
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) pptx
Microsoft PowerPoint 2007 and later uses PPTX as the default file format when creating a new presentations. Support for loading and saving legacy PPT files is also included. PPT is the default format used with Office 97-2003. PPT is a Microsoft proprietary Binary Interchange File Format.

2. Identify the correct equation with respect to memory storage?
a) KB>MB>GB
b) GB>kB>MB
c) KB<MB<GB
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) KB<MB<GB

3. In word 2007,Which of the following is not the section break option?
a) Odd page
b) previous page
c) Next page
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) previous page

4. In windows 7, the folder where the documents, pictures, music and videos are stored is called the __________.
a) Document
b) library
c) Desktop
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) library
The Libraries feature in Windows 7 provides a central place to manage files that are located in multiple locations throughout your computer. Instead of clicking through a bunch of directories to find the files you need, including them in a library makes for quicker access.

5. Which of the following is the latest version of MS- Excel?
a) 2010
b) 2012
c) 2016
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) 2016

6. Which file format can be added to a power point show?
a) .wav only
b) .jpg only
c) .mp3 only
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above

7. Banker’s algorithm for resource allocation deals with ______
a) Floppy
b) Deadlock avoidance
c) Zip Desk
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Deadlock avoidance. The banker’s algorithm is a resource allocation and deadlock avoidance algorithm that tests for safety by simulating the allocation for predetermined maximum possible amounts of all resources, then makes an “s-state” check to test for possible activities,

8. McAfee is a example of –
a) Virus
b) Antivirus
c) Photo Editing software
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Antivirus

9. How long is an IPv6 address?
a) 128 bits
b) 64 bits
c) 28 bits
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) 128 bits
In IPv4, each octet consists of a decimal number ranging from 0 to 255. These numbers are typically separated by periods. In IPv6, addresses are expressed as a series of eight 4-character hexadecimal numbers, which represent 16 bits each (for a total of 128 bits).

10. Full form of ISDN is-
a) Integrated Services Digital Network
b) Integrated source Digital Network
c) Integrated Secure Display Network
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Integrated Services Digital Network

Leave a Comment