Computer Quiz – Fifty

COMPUTER QUIZ

1. What type of network connection is NOT a way of connecting to the Internet?
a) TCP/IP
b) Dial-up
c) ISDN
d) T1
e) T3

Click here to View Answer
Answer a) TCP/IP

2. A High Resolution computer monitor will have
a) High dpi, e.g 31 dpi
b) Low dpi, e.g. 26 dpi
c) 256 colors
d) Resolution isn’t measured in dpi or colors
e) The same resolution as your printer.

Click here to View Answer
Answer a) High dpi e.g. .31 dpi

3. In Microsoft Excel, which of the following formulas is incorrect?
a) =SUM(A1,B1,B2,C2)
b) =ROUND(SUM(A1:C2),2)
c) =ROUND(A1:C2,2)
d) =SUM(ROUND(A1:B1,B2:C2))
e)  All of the Above

Click here to View Answer
Answer c) =ROUND(A1:C2,2)

4. System software is the set of programs that enables your computer’s hardware devices and _________ software to work together.
a) management
b) processing
c) utility
d) application
e) None of the above

Click here to View Answer
Answer d) application

5. Which of the following is NOT a necessary characteristic of computer fluency?
a) Understanding the capabilities and limitations of computers
b) Being able to write computer programs
c) Becoming comfortable with the use of computers
d) Understanding the legal, ethical, and societal implications of computing
e) None of the above

Click here to View Answer
Answer b) Being able to write computer programs

6. The prefix kilo refers to approximately
a) one thousand
b) one million
c) one hundred
d) one billion
e) None of the above

Click here to View Answer
Answer a) one thousand

7. The term that refers to computers that provide resources to other computers in a network is
a) server
b) mainframe
c) platform
d) resource provider
e) None of the above

Click here to View Answer
Answer a) server

8. If a large business is going to use a single computer to execute many programs for hundreds of users at the same time, performing relatively simple operations and transactions, the type of computer will probably be a
a) Supercomputer
b) PC
c) Mainframe
d) ISP
e) None of the above

Click here to View Answer
Answer c) Mainframe

9. The process of ____________ involves automated study of consumer buying patterns in order to support marketing, inventory replenishment, and pricing decisions.
a) transaction processing
b) data mining
c) simulation
d) information processing
e) None of the above

Click here to View Answer
Answer b) data mining

10.By default, Excel positions numerical value in a cell ___________
a) left-aligned
b) right-aligned
c) centered
d) justified
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) right-aligned Text

Leave a Comment