Computer Quiz – 92

COMPUTER QUIZ

1. ASCII-8 is?
a) An extended version of ASCIl-7
b) Is a 8-bit code
c) Both A & B are true
d) Both A & B are false

Click here to View Answer
Answer a) An extended version of ASCIl-7

2. ASCII File is?
a) document file in the universally recognized text format
b) Word processor
c) System file
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) document file in the universally recognized text format

3. One who designs, writes, tests and maintenance computer programs is called?
a) Programmer
b) Operator
c) User
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Programmer

4. Which of the following terms applies to communication between two computer systems?
a) computer literacy
b) power supply
c) applications software
d) connectivity

Click here to View Answer
Answer d) connectivity

5. In a disk system time required for a read/ write head to move to the track where the record to be read or written is  stored is ?
a) Access time
b) Random time
c) Response time
d) Seek time

Click here to View Answer
Answer d) Seek time

6. Computer output which is displayed on the screen of a terminal without a permanent copy is called?
a) Soft copy
b) Hard copy
c) Hardware
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Soft copy

7. The following typically happens in the output phase of a computer based information system?
a) Data is put into the computer for processing
b) Information is produced in hardcopy or softcopy form
c) Mathematical calculations are performed
d) All of the above.

Click here to View Answer
Answer b) Information is produced in hardcopy or softcopy form

8. Which of the following best describes a computer-based information system?
a) system where computer is used to turn data into information
b) inputting data
c) processing data
d) data is put into the computer for processing

Click here to View Answer
Answer a) system where computer is used to turn data into information

9. The following piece of hardware is used as input phase of a computer-based information system?
a) Printer
b) Diskette
c) Monitor
d) Keyboard

Click here to View Answer
Answer d) Keyboard

10. A method of providing virtual memory?
a) Segmentation
b) De-fragmentation
c) Paging
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Segmentation

Leave a Comment