Computer Quiz – 73

Dear Aspirants,

Computer Quiz is the basic part of competitive exams. It is the scoring subject and also the easiest one so we give advice to Bank Aspirants to grasp these questions. It is a series of Computer MCQs.

1. POS data-entry system is used extensively by?
a) Banking industry
b) Grocery industry
c) Railroad industry
d) Word-processing industry

Click here to View Answer
Answer b) grocery industry

2. The process of putting data into a storage location is called?
a) reading
b) writing
c) controlling
d) hand shaking

Click here to View Answer
Answer b) writing

3. The process of copying data from a memory location is called?
a) reading
b) writing
c) controlling
d) booting

Click here to View Answer
Answer a) reading

4. A list of instructions used by a computer is called?
a) program
b) CPU
c) ext
d) output

Click here to View Answer
Answer a) program

5. The CPU consists of?
a) input, output and processing
b) control unit, primary storage and secondary storage
c) Control unit; arithmetic logic unit and primary storage
d) input, processing and storage

Click here to View Answer
Answer c) Control unit; arithmetic logic unit and primary storage

6. The following are basic types of recordaccess methods?
a) Sequential and random
b) Direct and immediate
c) Sequential and indexed
d) On-line and real-time

Click here to View Answer
Answer a) sequential and random

7. Which of the following is input/output device?
a) Monitors
b) Punched cards
c) Optical scanners
d) All the above

Click here to View Answer
Answer d) all the above

8. Software instruction intended to satisfy a user’s specific processing needs are called?
a) system software
b) process software
c) documentation
d) application software

Click here to View Answer
Answer d) application software

9. The computer device primarily used to provide hardcopy is the?
a) CRT
b) line printer
c) computer console
d) card reader

Click here to View Answer
Answer b) line printer

10. Which one of the following can produce the final product of machine processing in a form usable by humans?
a) storage
b) control
c) input device
d) output device

Click here to View Answer
Answer d) output device

Leave a Comment