Computer Quiz – 72

Computer Quiz

1. Punched cards were first introduced by ____?
a) Powers
b) Pascal
c) Jacquard
d) Herman Hollerith

Click here to View Answer
Answer d) Herman Hollerith

2. In Windows operating system it sits at the bottom of windows desktop screen. It shows you which programs are running and allows you to switch between them. It also contains the Start button which one can use to access programs, folders, and computer settings?
a) Sidebar
b) Icons
c) Taskbar
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Taskbar

3. In Windows operating system these are small pictures that represent files, folders, programs, and other items. Each one is used to make the computer do something?
a) Sidebar
b) Icons
c) Taskbar
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Icons

4. In Windows operating system it is the long horizontal bar at the bottom of a screen. Unlike the desktop, which can get obscured by the windows on top of it, it is visible almost all the time?
a) Sidebar
b) Icons
c) Taskbar
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Taskbar

5. Which device is required for the Internet connection?
a) Joystick
b) Modem
c) CD Drive
d) NIC Card

Click here to View Answer
Answer b) Modem

6. What does DMA stand for?
a) Distinct Memory Access
b) Direct Memory Access
c) Direct Module Access
d) Direct Memory Allocation

Click here to View Answer
Answer b) Direct Memory Access

7. When did John Napier develop logarithm?
a) 1416
b) 1614
c) 1641
d) 1804

Click here to View Answer
Answer b) 1614

8. Word Processors that is the part of Windows operating system?
a) Wordpad
b) Notepad
c) Adobe Photoshop
d) Jasc Paint Shop

Click here to View Answer
Answer a) Wordpad

9. Microsoft Windows provides a graphics application named?
a) Paint
b) Adobe Photoshop
c) Jasc Paint Shop
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Paint

10. Which one is the Low Level Language?
a) Assembly
b) Visual Basic
c) Java
d) C++

Click here to View Answer
Answer a) Assembly

Leave a Comment