Computer Quiz – 277 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. The contents of information are stored in ________________
a) Memory address register
b) Memory access register
c) Memory data register
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Memory data register.

2. The input device to be used to get a printed diagram into a computer is the ___________
a) Touchpad
b) Scanner
c) Printer
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Scanner.

3. The term used for set of instructions which allow computer to perform more than one task is ____________
a) Humanware
b) Firewall
c) Hardware
d) Software

Click here to View Answer
Answer d) Software.

4. Data on a floppy disk is recorded in rings called ____________
a) Tracks
b) Sectors
c) Folders
d) Segments

Click here to View Answer
Answer a) Tracks.

5. Expand WINS?
a) Wireless Internet Naming Service
b) Windows Internet Naming Service
c) Web Internet Naming Service
d) World Internet Naming Service

Click here to View Answer
Answer b) Windows Internet Naming Service.

6. Junk e-mail is also called as ____________
a) Draft
b) Cookies
c) Spoof
d) Spam

Click here to View Answer
Answer d) Spam.

7. A hardware device whih converts data into meaningful information is called _____________
a) Processor
b) Protector
c) Program
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Processor.

8. Expand WAIS?
a) Wireless Area Information Server
b) Web Area Information Server
c) Wide Area Information Server
d) World Area Information Server

Click here to View Answer
Answer c) Wide Area Information Server.

9. The process of a computer receiving information from a server on the internet is known as ___________
a) Transferring
b) Downloading
c) Pulling
d) Pushing

Click here to View Answer
Answer b) Downloading.

10. The unit KIPS is used to measure the speed of ____________
a) Disk drive
b) Printer
c) Memory card
d) Processor

Click here to View Answer
Answer d) Processor.

Leave a Comment