Computer Quiz – 272 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. A ____________ is a pre-designed document that already has co-ordinating fonts, a layout, and a background
a) Demo
b) Guide
c) Template
d) Model

Click here to View Answer
Answer c) Template.

2. Which is the shortcut to Goto Option in Excel?
a) F1
b) F5
c) F3
d) F6

Click here to View Answer
Answer b) F5.

3. Expand NOS?
a) Non Operating System
b) Network Operating Service
c) Network Operating Software
d) Network Operating System

Click here to View Answer
Answer d) Network Operating System.

4. A disk’s content that is recorded at the time of manufacture and that cannot be changed or erased by the user is _______________
a) Read-only
b) Write-only
c) Read and Write only
d) Run-only

Click here to View Answer
Answer a) Read-only.

5. In Power point, We can replace a font on all slides with another by using the ________ option
a) Tools->Replace Fonts
b) Tools ->Fonts
c) Format->Replace Fonts
d) Edit ->Fonts

Click here to View Answer
Answer c) Format->Replace Fonts.

6. Using the print option ______________________
a) any number of pages can be printed
b) entire document is printed
c) only current page is printed
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above.

7. Expand NTP?
a) Network Time Protocol
b) Network Transfer Protocol
c) Network Text Protocol
d) Network Time Program

Click here to View Answer
Answer a) Network Time Protocol.

8. What do you create when you need to pose a question to the database?
a) Rule
b) Query
c) Inquiry
d) Help

Click here to View Answer
Answer b) Query.

9. The server on the Internet is also known as a/an __________
a) Router
b) Repeater
c) Host
d) Gateway

Click here to View Answer
Answer d) Gateway.

10. Magnifier button is available on _______________
a) Standard toolbar
b) Formatting toolbar
c) Print Preview toolbar
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Print Preview toolbar.

Leave a Comment