Computer Quiz – 255 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. The programs which are as permanent as hardware and stored in ROM is known as ___________
a) Firmware
b) Software
c) Storageware
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Firmware.

2. Expand NTP?
a) Network Text Protocol
b) Network Time Protocol
c) Network Time Period
d) Network Time Password

Click here to View Answer
Answer b) Network Time Protocol.

3. A specialised network device that determines the next network point to which it can forward a data packet towards the destination of the packet is commonly known as ____________
a) Bridge
b) Repeater
c) Router
d) Modem

Click here to View Answer
Answer c) Router.

4. An image on a computer screen is made up of a matrix of what?
a) Bit
b) Byte
c) Mega Byte
d) Pixels

Click here to View Answer
Answer d) Pixels.

5. The most important or powerful computer in a typical network is __________
a) Network server
b) Network client
c) Network station
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Network server.

6. A hard drive consists of spinning __________ made up of aluminum or ceramic that is coated with magnetic media
a) Plates
b) Platters
c) Disks
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Platters.

7. Expand NMI?
a) Network Maskable Interrupt
b) Non Magnetic Internet
c) Non Maskable Internet
d) Non Maskable Interrupt

Click here to View Answer
Answer d) Non Maskable Interrupt.

8. Which of the following scrambles a message by applying a secret code?
a) Firewalls
b) Audits
c) Encryption
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Encryption.

9. What is the permanent memory built into your computer called ?
a) RAM
b) ROM
c) CPU
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) ROM.

10. _____________ Store data temporarily and pass it on as directed by the control unit
a) Register
b) Clipboard
c) Memory
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Register.

Leave a Comment