Computer Quiz – 251 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. ______________ memory is storage that is very fast but released when the power goes off
a) Booting
b) Registry
c) Volatile
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Volatile.

2. Expand MBR?
a) Menu Boot Record
b) Master Boot Record
c) Multiple Boot Record
d) Master Board Record

Click here to View Answer
Answer b) Master Boot Record.

3. A storage area used to store data to a compensate for the difference in speed at which the different units can handle data is __________
a) Hard disk
b) Accumulator
c) Memory
d) Buffer

Click here to View Answer
Answer d) Buffer.

4. In Excel if you press ________ the cell accepts your typing as its contents.
a) Enter
b) Tab
c) Alt
d) Shift

Click here to View Answer
Answer a) Enter.

5. In Excel to create a formula, you can use _______________
a) Cell references but not values
b) Values or cell references although not both at the same time
c) Value and cell references
d) Values but not cell references

Click here to View Answer
Answer c) Value and cell references.

6. _________ appear on the scroll bar and can be clicked to scroll the document line by line
a) Restore down buttons
b) Contextual tabs
c) Windows borders
d) Scroll arrows

Click here to View Answer
Answer d) Scroll arrows.

7. A set of flip flops integrated together is called _____________
a) Register
b) Counter
c) Adder
d) Folder

Click here to View Answer
Answer a) Register.

8. Expand MVS?
a) Magnetic Virtual Storage
b) Multiple Virtual Storage
c) Microsoft Virtual Storage
d) Mobile Virtual Storage

Click here to View Answer
Answer b) Multiple Virtual Storage.

9. Once you load the suitable program and provide required data, computer does not need human intervention. This feature is known as ___________
a) Reliability
b) Versatility
c) Accuracy
d) Automatic

Click here to View Answer
Answer d) Automatic.

10. In Excel to move to the previous worksheet, press ___________
a) Ctrl + PageDown
b) Ctrl + Tab
c) Shift + Tab
d) Alt + PageUp

Click here to View Answer
Answer c) Shift + Tab.

Leave a Comment