Computer Quiz – 246 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. Which Of the following controls the manner of interaction between the user and the operating system?
a) Manual interface
b) Screen saver
c) User interface
d) Language translator

Click here to View Answer
Answer c) user interface.

2. A compiler translates higher-level programs into a machine level program, which is called ____________
a) Object code
b) User code
c) Source code
d) Compiled code

Click here to View Answer
Answer a) Object code.

3. Primary advantage of key-to-tape data-entry systems are _____________
a) Keying errors can be detected as they occur
b) The tape is reusable
c) Key verification is easily performed
d) A large percentage of editing can be performed at the time of data entry

Click here to View Answer
Answer b) The tape is reusable.

4. Expand MBR?
a) Memory Boot Record
b) Magnetic Boot Record
c) Multiple Boot Record
d) Master Boot Record

Click here to View Answer
Answer d) Master Boot Record.

5. If the bandwidth of a signal is 5 KHz and the lowest frequency is 52 KHz, what is the highest frequency?
a) 57 KHz
b) 52 KHz
c) 47 KHz
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) 57 KHz.

6. A command that saves what you are working on into the hard drive or onto the disk is __________
a) Edit
b) Hold
c) Save
d) View

Click here to View Answer
Answer c) Save.

7. Expand MDI?
a) Magnetic Document Interface
b) Multiple Document Interface
c) Mobile Document Interface
d) Million Document Interface

Click here to View Answer
Answer b) Multiple Document Interface.

8. You can _____, a search by providing more information the search engine can use to select a smaller, more useful set of results.
a) Load
b) Query
c) Maximise
d) Refine

Click here to View Answer
Answer d) Refine.

9. A ___________ is a collection of computers and device connected together
a) Network
b) CPU
c) Software
d) Protocol

Click here to View Answer
Answer a) Network.

10. A device mounted on a communication satellite which receives, amplifies and retransmits signals’ from earth stations is called _________
a) Terminator
b) Connector
c) Transponder
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Transponder.

Leave a Comment