Computer Quiz – 239 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. The ALU of a computer responds to the commands coming from ___________
a) External memory
b) Control section
c) Secondary memory
d) Internal memory

Click here to View Answer
Answer b) Control section.

2. Diskette is a _____________
a) Primary storage device
b) Secondary storage device
c) High volume storage device
d) A low-cost, thin flexible magnetic disk storage device

Click here to View Answer
Answer d) A low-cost, thin flexible magnetic disk storage device.

3. Which of the following is a subset of a data warehouse?
a) Intelligent Agent
b) Browser
c) Data mart
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Data mart.

4. Which type of computers uses the 8-bit code called EBCDIC?
a) Mainframe computers
b) Super computer
c) Laptops
d) Microcomputers

Click here to View Answer
Answer a) Mainframe computers.

5. Expand ASG?
a) Adobe Semantic Graph
b) Abstract Semantic Graph
c) Application Semantic Graph
d) Advanced Semantic Graph

Click here to View Answer
Answer b) Abstract Semantic Graph.

6. Magnetic disks are the most popular medium for ______________
a) Sequential access
b) Direct access
c) Indirect access
d) None of these

Click here to View Answer
Answer d) None of these.

7. The time required to complete a single, continuous execution of an object program is called ____________
a) Run time
b) Over time
c) Access time
d) Process time

Click here to View Answer
Answer c) Access time.

8. Which of the following is not processing?
a) gathering
b) uploading
c) downloading
d) manipulating

Click here to View Answer
Answer a) gathering.

9. Expand AMD?
a) Automatic Micro Devices
b) Advanced Micro Devices
c) Active Micro Devices
d) Abstract Micro Devices

Click here to View Answer
Answer b) Advanced Micro Devices.

10. Storage capacity of magnetic disk depends on ____________
a) bits per inch of tracks
b) disk pack in disk surface
c) tracks per inch of surface
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above.

Leave a Comment