Computer Quiz – 127

Computer Quiz

1. How many address lines are needed to address each memory location in a 2048 x 4 memory chip?
a) 10
b) 11
c) 8
d) 12

Click here to View Answer
Answer b) 11

2. When was the world’s first laptop computer introduced in the market and by whom?
a) Hewlett-Packard
b) Epson, 1981
c) Lap link traveling software Inc. 1982
d) Tandy model-2000, 1985

Click here to View Answer
Answer b) Epson, 1981

3. A name or number used to identify a storage location is called?
a) A byte
b) A record
c) An address
d) All of above

Click here to View Answer
Answer c) An address

4. Microprocessors can be used to make?
a) Computer
b) Digital systems
c) Calculators
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above

5. A hard copy would be prepared on a?
a) Line printer
b) Dot matrix Printer
c) Typewriter terminal
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above

6. What are the three decisions making operations performed by the ALU of a computer?
a) Grater than
b) Less than
c) Equal to
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above

7. A term used to describe interconnected computer configuration is?
a) Multiprogramming
b) Modulation
c) Multiprocessing
d) Micro program sequence

Click here to View Answer
Answer a) Multiprogramming

8. Which term is used to describe RAM?
a) Dynamic RAM (DRAM)
b) Static RAM (SRAM)
c) Video RAM (VRAM)
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above

9. Actual data processing operations are performed in the arithmetic logic section, but not in the …. Storage section of a processor unit?
a) Primary
b) Accumulator
c) Buffer
d) Secondary

Click here to View Answer
Answer a) Primary

10. which chips using special external equipment can re-program?
a) ROM
b) PROM
c) SAM
d) RAM

Click here to View Answer
Answer b) PROM

Leave a Comment