Computer Quiz – 125

Computer Quiz

1. Who designed the first electronics computer – ENIAC?
a) Von Neumann
b) Joseph M Jacquard
c) J. P. Eckert and J. W. Mauchly
d) All of above

Click here to View Answer
Answer c) J. P. Eckert and J. W. Mauchly

2. In analog computer?
a) Input is first converted to digital form
b) Input is never converted to digital form
c) Output is displayed in digital form
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer b) Input is never converted to digital form

3. One of the main feature that distinguish microprocessors from micro-computers is?
a) Words are usually larger in microprocessors
b) Words are shorter in microprocessors
c) Microprocessor does not contain I/O devices
d) Exactly the same as the machine cycle time

Click here to View Answer
Answer c) Microprocessor does not contain I/O devices

4. IBM 7000 digital computer?
a) Belongs to second generation
b) Uses VLSI
c) Employs semi conductor memory
d) Has modular constructions

Click here to View Answer
Answer d) Has modular constructions

5. An integrated circuit is?
a) A complicated circuit
b) An integrating device
c) Much costlier than a single transistor
d) Fabricated on a tiny silicon chip

Click here to View Answer
Answer d) Fabricated on a tiny silicon chip

6) Computer operators?
a) writes computer programs for specific problems
b) operate the device which input and output data from the computer
c) normally require a college degree in computer science
d) all of the above

Click here to View Answer
Answer b) operate the device which input and output data from the computer

7. A computer programmer?
a) Dies all the thinking for a compute
b) Can enter input data quickly
c) Can operate all types of computer equipment
d) Can draw only flowchart

Click here to View Answer
Answer a) Dies all the thinking for a compute

8. The difference between memory and storage is that memory is _____ and storage is_____?
a) Temporary, permanent
b) Permanent, temporary
c) Slow, fast
d) All of above

Click here to View Answer
Answer a) Temporary, permanent

9. A floppy disk contains?
a) Circular tracks only
b) Sectors only
c) Both circular tracks and sectors
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer c) Both circular tracks and sectors

10. Daisy wheel printer is a type of?
a) Matrix primer
b) Impact printer
c) Laser printer
d) Manual printer

Click here to View Answer
Answer b) Impact printer

Leave a Comment