Computer Quiz – 121

1. PDF stands for:
a) Portable Document File
b) Portable Document Format
c) Paired Drive Format
d) None of These

Click here to View Answer
Ans b) Portable Document Format

2. 7zip, Anti Virus etc. are examples of:
a) Application Software
b) Utilities Software
c) System Software
d) None of These

Click here to View Answer
Ans b) Utilities Software

3. First programmable computer was developed by:
a) John Gosling
b) Charles Babbage
c) Konrad Zuse
d) None of These

Click here to View Answer
Ans c) Konrad Zuse

4. First digital computer was ABC. ABC stands for:
a) Atanasoff-Berry Computer
b) Antiano-Berry Computer
c) Albertiio-Berry Computer
d) None of These

Click here to View Answer
Ans a) Atanasoff-Berry Computer

5. First computer company was:
a) Abacia IT Company
b) Digi-Tech Company
c) Electronic Controls Company
d) None of These

Click here to View Answer
Ans c) Electronic Controls Company

6. Microphone is an ________device, which takes voice as input:
a) Output
b) Input
c) Both of Above
d) None of These

Click here to View Answer
Ans b) Input

7. A standard language used for commercial applications is:
a) FORTRAN
b) COBOL
c) C++
d) None of these

Click here to View Answer
Ans b) COBOL

8. Which of the following file extension is used for Video :
a) .mov
b).mp4
c) Both of Above
d) None of These

Click here to View Answer
Ans c) Both of Above

9. VGA stands for:
a) Virtual Graphics Assessment
b) Video Graphics Array
c) Various Graphics Arrays
d) None of These

Click here to View Answer
Ans b) Video Graphics Array

10. SVGA stands for:
a) Super VGA
b) Special VGA
c) Standard VGA
d) None of These

Click here to View Answer
Ans a) Super VGA

Leave a Comment