Computer Quiz – 103

Dear Aspirants,
Welcome to D2G’s Computer Quiz. In upcoming clerk exam Computer section too plays a major role. It carries equal marks (40) similar to other sections. So do concentrate on this also.

1. ________is the most important/powerful computer in a typical network1?
a) Desktop
b) Network client
c) Network server
d) Network station
e) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Network server

2. Which of the following refers to the rectangular area for displaying information and running programs?
a) Desktop
b) Dialog box
c) Menu
d) Window
e) None of these

Click here to View Answer
Answer d) Window

3. BISYNC is?
a) Binary synchronous
b) A process of transmitting data
c) A half-duplex, character-oriented, synchronous data communications transmission method
d) All the above

Click here to View Answer
Answer d) All the above

4. A device that is used to transmit data from one location to another is referred as?
a) Storage
b) Memory
c) Carrier
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Storage

5._________is a form of denial of service attack in which a hostile client repeatedly sends SYN packets to every port on the server using fake IP addresses?
a) Cybergaming crime
b) Memory shaving
c) Syn flooding
d) Software piracy
e) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Syn flooding

6. A binary numbers are represented by?
a) Digits 0 and 1
b) Digits 0,1,….,8
c) Digits A,B, C,…
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Digits 0 and 1

7. BIOS is responsible for?
a) handling the particulars of input/output operations
b) output operations
c) input operations
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) handling the particulars of input/output operations

8. BIOS is an abbreviation for?
a) Binary Input/Binary Output
b) Binary synchronous
c) Binary digit
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Binary Input/Binary Output

9. In the absence of parentheses, the order of operation is?
a) exponentiation, addition of subtraction, muliplication of division
b) addition or subtraction, multiplication or division, exponentiation
c) multiplication or division, exponenitation, addition or subtraction
d) exponentiation, multiplication or division, addition of subtraction
e) None of these

Click here to View Answer
Answer d) exponentiation, multiplication or
division, addition of subtraction

10. The overall design, construction, organization and interconnecting of the various components of a computer system is referred as?
a) Computer Architecture
b) Computer Flow chart
c) Computer Algorithm
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Computer Architecture

Leave a Comment