Computer Quiz – 101

COMPUTER QUIZ

1. The banks use ……………. device to minimize conversion process?
a) Keyboard
b) MICR
c) OCR
d) Scanner

Click here to View Answer
Answer b) MICR

2.What will be the output of the command PROMPT $L$P$G ?
a) <C:\>
b) <>
c) <C:\
c) C:\>

Click here to View Answer
Answer a) <C:\>

3.Which of the following do you use to search a file in MS-DOS?
a) Dir/d
b) Dir/ad
c) Dir/s
d) Dir/a

Click here to View Answer
Answer c) Dir/s

4. Bubble Memory is?
a) nonvolatile
b) volatile
c) permanent
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) nonvolatile

5.What is the command to erase a file the disk?
a) ERASE
b) DEL
c) DELETE
d) RD

Click here to View Answer
Answer b) DEL

6. Which of the following is not an internal MS-DOS command?
a) TYPE
b) EDIT
c) DIR
d) COPY

Click here to View Answer
Answer b) EDIT

7. Which is not displayed by”CHKDSK” command?
a) Storage capacity of the disk
b) Number of hidden files
c) Free space in the disk
d) Number of executable files

Click here to View Answer
Answer d) Number of executable files

8. A network geometric arrangement in which a single connecting line is shared by a number of nodes is called?
a) Car Topology
b) Bus Topology
c) Truck Topology
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Bus Topology

9. An error in a computer program is referred as?
a) Bug
b) Bit
c) Virus
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Bug

10. Circuits that provide a communication path between two or more devices of a digital computer system is?
a) Car
b) Bus
c) Truck
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Bus

Leave a Comment