General Knowledge Quiz – Set Sixty Seven

1. According to Science Research, Intake of lead may cause damage of
a) Brain
b) Lung
c) Liver
d) Kidney

View Answer
Answer a) Brain

2. Ozone depletion is caused by increase in the level of
a) Water Vapor
b) CFC
c) Oxygen
d) Carbon monoxide

View Answer
Answer b) CFC

3. Thermal power generation in India is carried out by burning
a) Coal
b) Oil
c) Wood
d) All of the above

View Answer
Answer d) All of the above

4. pH of human blood is
a) 4
b) 7
c) 8
d) 10

View Answer
Answer c) 8

5. Which of the following is not a green-house gas
a) CH5
b) CO2
c) SO2
d) CO

View Answer
Answer c) SO2

6. Among the following which of the wave carries most energy
a) UV Light
b) Infra-red Light
c) Microwaves
d) Milimeters Waves

View Answer
Answer c) Microwaves

7. According to Science community, DDT is considered harmful for ecological pint of view because
a) Bio-transformation
b) Bio-magnification
c) Bio-accumulation
d) Bio-degradation

View Answer
Answer b) Bio-magnification

8. Hyperplasia means
a) Apoptosis
b) increase in size of cells
c) increase in number of cells
d) All of the above

View Answer
Answer c) Increase in number of cells

9. Minamata disease is caused by
a) Hg Vapor
b) Organic Hg
c) Dissolved As
d) None

View Answer
Answer b)Organic Hg

10. Maximum Density of water is at
a) 4 °C
b) 2 °C
c) 100 °C
d) 272 °C

View Answer
Answer a) 4°C

About the author

A Moorthy

Leave a Comment