Banking Quiz for SBI| IBPS – 131

1. Full form of NBFC
a) Non -Banking Finance Companies
b) Non -Banking Financial Corporation
c) National Banking Financial Corporation
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Non -Banking Finance Companies

2. LIC was established in which year:
a) 1956
b) 1965
c) 1977
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) 1956

3. National Bank for Agricultural and Rural Development was established in:
a) 1982 under act of parliament
b) 1985 under act of parliament
c) 1988 under act of parliament
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) 1982 under act of parliament

4. LIC established on :
a) 01/ 09/ 1956
b) 01/ 10/ 1965
c) 01/ 09/ 1965
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) 01/ 09/ 1956

5. What was the establishment year of UTI in India:
a) 1963, By Act of Parliament
b) 1965, By Act of Parliament
c) 1969, By Act of Parliament
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) 1963, By Act of Parliament

6. General Insurance Corporation of India was formed and registered on:
a) January 1973
b) January 1974
c) February 1975
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) January 1974

7. General Insurance Corporation of India was registered under:
a) Insurance Act, 1938
b) Companies Act, 1956
c) SEBI Act, 1885
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Insurance Act, 1938

8. EXIM means:
a) Export and Import Bank of India
b) Exchange in Monetary Transaction
c) Export in Monetary Transaction
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Export and Import Bank of India

9. The Export and Import Bank of India Act Passed on:
a) 1981
b) 1984
c) 1986
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) 1981

10. EXIM bank offers credit and lines of credit(LOC) to:
a) Foreign Government and Banks
b) Domestic Government and Banks
c) Only Private Sector Banks
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Foreign Government and Banks

Leave a Comment