Banking Quiz – 29

BANKING QUIZ

1. Distribution of insurance products and insurance policies by banks as corporate agents is known as?
a) General Insurance
b) Non life Insurance
c) Bancassurance
d) Insurance Banking
e) Deposit Insurance

Click here to View Answer
Answer e) Deposit Insurance

2. In respect of partnership business, LLP stands for-
a) Local Labour Promotion
b) Low Labour Projects
c) Limited Loan Partnership
d) Longer Liability Partnership
e) Limited Liability Partnership

Click here to View Answer
Answer e) Limited Liability Partnership

3. What is a stale cheque?
a) A cheque issue without drawer’s signature
b) A cheque with only signature of the drawer
c) A cheque which has completed 3 months from the date of its issue
d) Any of the above
e) None of the above

Click here to View Answer
Answer c) A cheque which has completed 3 months from the date of its issue

4. Interest on savings bank account is now calculated by banks on?
a) Minimum balance during the month
b) Minimum balance from 7th to last day of the month
c) Minimum balance from 10th to last day of the month
d) maximum balance during the month
e) Daily product basis

Click here to View Answer
Answer e) Daily product basis

5. What will be the ultimate impact on the poor and landless farmers if all of a sudden, government decides to raise the Minimum Support Prices of rice & food grains excessively?
a) The poor farmers will become rich
b) The markets will crash
c) The poor farmers will get poorer
d) This will encourage the exports of rice and food grains Poverty in India will get eliminated

Click here to View Answer
Answer c) The poor farmers will get poorer

6. Which of the following are the actions introduced by the SEBI?
a) Allotment of shares only if minimum 90% subscription is received from the public
b) Refund of application money in case of non-allotment within 90 days
c) Publication of quarterly results
d) Free pricing of equity issues by companies
e) All of the above

Click here to View Answer
Answer e) All of the above

7. The term “Merchant Banking” connotes
a) Services rendered by banks for merchants and traders
b) A special scheme for granting term loans for working capital requirements to merchants covered under DICGC Guarantee Scheme
c) Telegraphic transfers effected by merchants
d) Catering to the needs of corporate customers raising finance
e) None of the above

Click here to View Answer
Answer d) Catering to the needs of corporate customers raising finance

8. For the Small Finance Banks, capital adequacy ratio should be ……… of risk weighted assets where as Tier-I should be 7.5% of the risk weighted assets.
a) 15%
b) 10%
c) 11.5%
d) 17%
e) 20%

Click here to View Answer
Answer a) 15%

9. What is the strategy which makes an all-out effort to provide the masses of people in India access to basic facilities such as health, education, clean drinking water, etc termed as?
a) Inclusive growth strategy
b) Exclusive growth strategy
c) Rapid Growth strategy
d) balanced growth strategy
e) None of the above

Click here to View Answer
Answer a) Inclusive growth strategy

Leave a Comment