Banking Quiz for IBPS | SBI – 238

Banking Quiz

1. The 5th India-Arab Partnership Conference was held on December 14-15 2016 in ______________
a) New Delhi, India
b) Manama, Bahrain
c) Muscat, Oman
d) Riyadh, Saudi Arabia

Click here to View Answer
Answer c) Muscat, Oman.

2. What is a soft currency?
a) A currency which can not be used for settling international transactions because it does not command a value in the international market
b) A currency which is available by way of soft loans from international agencies
c) A currency which can be easily used for settling any International transactions
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) A currency which can not be used for settling international transactions because it does not command a value in the international market.

3. What is the currency of Turkey?
a) Turkish Riyal
b) Turkish Lira
c) Turkish Dollar
d) Turkish Pound

Click here to View Answer
Answer b) Turkish Lira.

4. Arun Shrivastava is the MD and CEO of _____________
a) Union Bank of India
b) Allahabad Bank
c) Oriental Bank of Commerce
d) Syndicate Bank

Click here to View Answer
Answer d) Syndicate Bank.

5. Primary Deficit is obtained by subtracting ____________ from fiscal deficit
a) Depreciation
b) Revenue Deficit
c) Interest Payment
d) Borrowings

Click here to View Answer
Answer c) Interest Payment.

6. HDFC Bank headquarters located in _____________
a) Kerala
b) Mumbai
c) New Delhi
d) Tamil Nadu

Click here to View Answer
Answer b) Mumbai.

7. HDFC Bank was established on ________ in Mumbai
a) 1994
b) 1993
c) 1998
d) 2000

Click here to View Answer
Answer a) 1994.

8. “Where every individual is committed” is the tagline of _____________
a) Indian Bank
b) Punjab National Bank
c) IDBI Bank
d) Oriental Bank of Commerce

Click here to View Answer
Answer d) Oriental Bank of Commerce.

9. Expand CGRA?
a) Capital and Gold Revaluation Account
b) Credit and Gold Revaluation Account
c) Currency and Gold Revaluation Account
d) Current and Gold Revaluation Account

Click here to View Answer
Answer c) Currency and Gold Revaluation Account.

10. India and ASEAN have set a target of trading at ______ billion dollar to be achieved by 2020
a) 75
b) 100
c) 150
d) 200

Click here to View Answer
Answer b) 100.

Leave a Comment