Banking Quiz for IBPS | SBI – 227

Banking Quiz

1. Hailakandi has become the first district in _________ to pay wages to tea garden workers through individual bank accounts on December
a) Maharashtra
b) Gujarat
c) Kerala
d) Assam

Click here to View Answer
Answer d) Assam.

2. Who is the MD and CEO of Bank of India?
a) Melwyn O Rego
b) Animesh Chauhan
c) Rakesh Sethi
d) Rakesh Sharma

Click here to View Answer
Answer a) Melwyn O Rego.

3. Who is the chairman of the committee constituted by RBI to study Issues and Concerns in the Micro Finance Institutions (MFI) Sector?
a) HR Khan
b) C Rangrajan
c) YH Malegam
d) M Damodaran

Click here to View Answer
Answer c) YH Malegam.

4. South Indian Bank was established on 29 January ______
a) 1988
b) 1929
c) 1975
d) 1995

Click here to View Answer
Answer b) 1929.

5. Yes Bank headquarters located in ___________
a) Mangalore
b) Kolkata
c) New Delhi
d) Yes Bank

Click here to View Answer
Answer d) Yes Bank.

6. Expand MMMF?
a) Money Market Mutual Funds
b) Money Market Magnetic Funds
c) Money Market Micro Funds
d) Money Market Monetary Funds

Click here to View Answer
Answer a) Money Market Mutual Funds.

7. What is the tagline of Indian Bank?
a) Good people to grow with
b) A friend You can Bank Upon
c) Your Tech-friendly bank
d) One Family One Bank

Click here to View Answer
Answer c) Your Tech-friendly bank.

8. What is the currency of Malaysia?
a) Kwacha
b) Ringgit
c) Denar
d) Rufiya

Click here to View Answer
Answer b) Ringgit.

9. Bad debts recovered is a __________ for the organisation
a) Liability
b) Asset
c) Expense
d) Income

Click here to View Answer
Answer d) Income.

10. Which Private Bank launched its own mobile and tab based digital wallet Cippy Wallet app on December in New Delhi to encourage consumers to experience cash free purchases from the mobile phone for day-to-day needs
a) DCB Bank
b) ICICI Bank
c) Federal Bank
d) Yes Bank

Click here to View Answer
Answer a) DCB Bank.

Leave a Comment