Banking Quiz for IBPS | SBI – 206

Banking Quiz

1. The Centre will annually pay nearly _____ crore to Goods and Services Tax (GST) Network as service charge on behalf of taxpayers
a) 100
b) 200
c) 300
d) 500

Click here to View Answer
Answer d) 500.

2. Which of the following rates signals the RBI’s long-term outlook on interest rates?
a) Bank Rate
b) Statutory Liquidity Ratio
c) Reverse Repo Rate
d) Repo Rate

Click here to View Answer
Answer a) Bank Rate.

3. Which of the following bank headquarters located in Manipal?
a) Vijaya Bank
b) Syndicate Bank
c) IDBI Bank
d) Union Bank of India

Click here to View Answer
Answer b) Syndicate Bank.

4. Expand PIN?
a) Private Identification Number
b) Personal Information Number
c) Personal Identification Number
d) Permanent Identification Number

Click here to View Answer
Answer c) Personal Identification Number.

5. Union Bank of India was established on 11 November ________
a) 1980
b) 1969
c) 1876
d) 1919

Click here to View Answer
Answer d) 1919.

6. P.S. Jayakumar is the MD and CEO of ________________
a) Bank of India
b) Indian Bank
c) Bank of Baroda
d) Corporation Bank

Click here to View Answer
Answer c) Bank of Baroda.

7. Current Account Deficit on the Balance of payment reflects ____________________
a) Deficit on Trade and Invisibles Account
b) Deficit onTrade Invisibles and Capital Account
c) Deficit on Invisibles Account
d) Deficit on Trade Account

Click here to View Answer
Answer a) Deficit on Trade and Invisibles Account.

8. What is the tagline of Punjab & Sind Bank?
a) Where every individual is committed
b) Where service is a way of life
c) Honors Your Trust
d) The Name you can Bank Upon

Click here to View Answer
Answer b) Where service is a way of life.

9. What is the Currency of Switzerland?
a) Swiss Franc
b) Swiss Dollar
c) Swiss Euro
d) Swiss Pound

Click here to View Answer
Answer a) Swiss Franc.

10. The International Monetary Fund (IMF) has approved a three-year $12 billion loan program for _________ on November
a) Iraq
b) Syria
c) Egypt
d) Turkey

Click here to View Answer
Answer c) Egypt.

Leave a Comment